Tutustu käyttöohjeeseen pakkauksen sisällä - Fingerpori rautalangasta 16.8.2021


Kun maskipakkauksessa kehotetaan tutustumaan käyttöohjeeseen pakkauksen sisällä, tarkoittaa tämä tietenkin, että käyttöohje, johon tulee tutustua, löytyy pakkauksen sisältä. Heimo kuitenkin ymmärtää asian väärin ja luulee, että käyttöohje pitää lukea pakkauksen sisällä. Strippi 4443.

9 kommenttia:

 1. Melko vanha vitsi, että yksinkertainen ohje/virke ymmärretään väärin/kirjaimellisesti.

  Hauskuutta olisi ollut jos toisessa ruudussa Heimo olisi vain lukenut ohjetta tuolilla istuen. Eli toinen ruutu ei olisikaan sitä mitä 99,9% lukijoista odottaisi.

  En tiedä onko tuollaista "yllättävää" strippiä ikinä ollut? Itse en ainakaan muista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö toi yksinkertainen väärinymmärrys ole käytännössä koko fingerporin idea.

   PS. Tarkoittaako "vuokrataan" että annetaan vuokralle vai halutaan vuokrata?

   Poista
  2. Yllättävintä olisi tosiaan kun mies lukee käyttöohjeita ja laite on vielä laatikossa.

   Viime viikolla justiin huomasin jääkaapin olevan pesun tarpeessa ja nokkelana ostin uuden välttyäkseni pesemästä. Käyttöohjeista luin:"Ennen käyttöön ottoa pese jääkaappi huolella kahteen kertaan."
   Muistui niin mieleen Matti Näsä

   Poista
  3. Se on yksi vitseistä, muita ovat mm. sanat jotka tarkoittaa montaa asiaa (juna. muna), kaksi eri sanaa jotka taipuvat samalla tavalla (sakko, sakka), sanat jotka voidaan tavuttaa eri tavoin (tulos-ilta tulo-silta)

   Mutta sehän olisi juuri vitsi vitsissä jos jsoksu tehtäisi poikkeus sääntöön.

   esim. strippi jossa pariskunta katselee karttaa ja toteaa "minä teille Venuksenkujan näytän" ja seuraavassa ruudussa kaikki kolme kyltin "Venuksenkuja" alla ja Riitta toteaa "Kas tässä"

   Tuo poikkeisi valtavirrasta, ja saisi monet VAKIINTUNEET lukijat hymähtämään. Ne ketkä ei oo ennen Fingerporia lukenut tuskin tajuaisi tossa mitään vitsiä, koska siinä ei olisi sellaista

   Poista
  4. Lähes jokainen Fingerporin lukija tietää, että Rivo-Riitta tunnetaan kaksimielisistä sutkauksistaan. Tästä syystä stripit, joissa Riitta käyttäytyy odotusten mukaisesti, ovat hyvin ennalta arvattavia ja latteita.

   Vähänkään genre-savvyt lukijat ovat tietoisia siitä, että sarjakuvien laatijat pyrkivät välttämään ennalta arvattavia ja latteita vitsejä. Tällaiset lukijat eivät edes ajattele stripin olevan odotusten mukainen (sehän olisi varsin mielenkiinnotonta), vaan he jo lähtökohtaisesti olettavat stripin kääntävän odotukset päälaelleen.

   Valitettavasti ennalta arvattavalla tavalla odotusten vastainen vitsi on (genre-savvylle lukijalle) lähes yhtä mielenkiinnoton kuin ennalta arvattavalla tavalla odotusten mukainen vitsi.

   Parhaissa vitseissä lukijoiden odotukset käännetään päälaelleen aidosti yllättävällä tavalla. Hyvä esimerkki tällaisesta vitsistä on seuraavassa Family Guy -pätkässä: https://www.youtube.com/watch?v=YroEheD6CaQ. Perimmäinen ongelma piillee Riitan hahmon kaksiulotteisuudessa, mikä tekee hyvien vitsien kirjoittamisesta kyseiselle hahmolle hankalaa.

   Poista
 2. On. Heimo päivitteli tietokonetta.

  VastaaPoista
 3. Ehkäpä tämä on ainut Riitta aiheinen joka ei mennytkään odotusten mukaan:

  https://hs.mediadelivery.fi/img/1920/199d3364d437439ebd51fc1bb062536e.jpg

  https://hs.mediadelivery.fi/img/1920/336436b437c542508fadf7d6266d8bc4.jpg ja taas esim. tässä voisi olla YLLÄTTÄVÄ vitsi, eli seuraavssa kuvassa hän ei näyttäisikään hänelle munankorviketta vaan tielle, eli heittäisi sen ulos ikkunasta teille

  VastaaPoista
 4. Anonyymi 13.55
  Sakko ja sakka taipuvat kyllä ihan eri tavalla, jollei käytä ns. gh:n taivutuskaavaa.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.