Tontin arvo markoissa - Fingerpori rautalangasta 28.8.2021


Kun mummo kysyy tontin hintaa markoissa, hän tarkoittaa tietenkin euroa edeltävää valuuttaa, Suomen markkoja. Mies ymmärtää asian kuitenkin toisella tavalla ja kertoo tontin hinnan Markoina, eli Marko-nimisinä henkilöinä. Vastauksesta voidaan päätellä, että Marko Hietalan nykyarvo Fingerporissa on noin 128 600 euroa. Strippi 4452.

20 kommenttia:

 1. Olenko ainut kenestä tuntuu että tämä vitsi on jo kertaalleen käytetty? Eli otettu kaksi eri sanaa jotka kuitenkin taipuvat tismalleen samalla tavalla?

  Kertoisitko vielä kuinka monta Markkaa tuo 90.000€ tekisi, sehän ei ole oleellisinta vitsin kannatala, mutta sehän on juuri sitä "rautalankaa"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa arvoisa anonyymi avaisi itse tänne lisää eri maksuvälineiden keskinäisistä vaihtokursseista. Se on juuri sitä rautalankamallista kommentointia.

   Se, että vaaditaan palstanpitäjältä tai muilta kaikenlaisia temppuja omien älyttömien mielijohteiden mukaan on gh:ta. Rautalankapalstaa toki sekin.

   Poista
  2. Silloin, kun siirtymä tapahtui tuo olisi ollut noin 530 000 mk, sillä yksi euro oli muistaakseni tuollaiset 5,9 markkaa.

   Tuo ei tietysti kerro yhtään mitään talon todellisesta arvosta, sillä talojen arvo heittelehtii vuosikymmenestä toiseen paljon esim kaupungin suhteen. Myös paikalliset työllisyysmahdollisuudet ja sen hetkiset koulut, liikenneyhteydet yms vaikuttavat talon arvoon.

   Kelvollisen vertailun entisen markan ja nykyisen euron ostovoiman suhteesta saa vain ottamalla kaksi tuotetta, jotka ovat pysyneet samanlaisina vuosikymmeniä, oletettavasti esim purkillinen maitoa.
   Mikä tahansa muuttumaton tuote ei tosin kelpaa, jos sen tuotantoportaassa on tapahtunut isoja muutoksia esim polttoaineiden litrahinta tuskin kelpaa.

   Poista
  3. Minusta tuntuu, että samalla tavalla taipuvien sanojen vitsi on käytetty jo useammin kuin kerran aikaisemmin.

   Poista
 2. Nyt mentiin taas lasten huumoritasolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin parasta.
   Kyltti:"Ei talvi kunnossapitoa"
   Kommentti alla:"talviipas"

   Poista
  2. routaraja: talvikunnossapito on yhdyssana

   Poista
  3. Niin on. Kyltissä sana oli tavutettu ja tavuviiva maalattu piiloon. Tuon seikan jätin lukijan oivallettavaksi ja ylläpidolle lisätuloksi kun joku kuitenkin oikaisee. Minäkin olisin oikaissut.

   Poista
 3. Saman tontin arvo Eloneissa on suunnilleen 5,8 × 10^-7 Elon Muskia.

  VastaaPoista
 4. Mitä muita palstoja lukee niin markka-euro kurssi ei ole suinkaan 5,95... Just oli puhetta kun 1990 telkkari maksoi 3000mk, että nykyrahassa se ei olisikaan noin 500€... Perskule ku mua ei oo kukaa infonnu et se kurssi on muuttunut sit vuoden 2002

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ano 12.46: vuoden 1990 televisiot eivät ole millään lailla verrattavissa nykyisiin televisioihin. Eivät rakenteeltaan, eivätkä osiensa valmistushinnan tai edes raaka-aineiden hinnan puolesta. Myös niiden kuljettaminen, varastointi ja jälleenmyynti on erilaista.
   Vuoden 1990 televisio muuten ei ole nyt minkään arvoinen. Eihän sillä edes näe digilähetyksiä. Tuskin on edes stereoääntä, värit sentään saattavat löytyä.

   Poista
  2. Digiboksi RF modulaattorilla niin johan toimii...

   Hintoja voi vertailla helposti 3000 markan tv tekee euroissa 500€ toki hinnat on laskenut reilusti ja nykyjään saa 500€:llä 65" TV:n siinä missäs se 3000mk tv oli 20"

   https://www.verkkokauppa.com/fi/product/58644/ngrnv/ProCaster-65A900H-65-Ultra-HD-Android-LED-televisio

   Poista
  3. Kurssi on muuttunut samassa suhteessa kuin euto.

   Poista
 5. Selityksessä pitäisi lukea "tonnin" sijaan "tontin". Eli "Mies ymmärtää asian kuitenkin toisella tavalla ja kertoo tontin hinnan Markoina, eli Marko-nimisinä henkilöinä." eikä "Mies ymmärtää asian kuitenkin toisella tavalla ja kertoo tonnin hinnan Markoina, eli Marko-nimisinä henkilöinä."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haukansilmä-Nöffe! Asia korjattu.

   Poista
  2. Niin, sana tonti taipuisi muotoon tonnin

   Vrt
   Lanta-lannan
   Santa-sannan
   Ilta-illan
   Kulta-kullan
   Lento-lennon
   Panta-pannan

   Poista
  3. 12.34, paitsi että sanaa "tonti" ei ole olemassakaan. Ja vaikka olisikin, niin yksikään esimerkeistäsi ole edusta samaa taivutuskaavaa. Eli sanaa, jonka viimeinen tavu on -ti ja edeltävä tavu loppuu konsonanttiin n.

   Poista
  4. Jätän nää vain tähän: anti, myynti, saanti, syönti, tunti, tuonti, vienti...

   Poista
  5. On kuitenkin "anti". Liittyen yhtiöiden osakekauppaan pörssin kautta niin laitetaan liikkeelle osakeanti. "Yhtiön tarkoituksena oli annin kautta ehkäistä spekulaatioita..." ja "Yhtiön viime kvartaalin kehitystä tarkastellen voidaan myöntää annin olleen oikea-aikainen".

   Poista
 6. Itsekin olin jo sanomassa että Suomessa ei oo nti-päätttistä sanaa mut netti auttaa

  Uinti-uinnin
  Tuonti-tuonnin
  Vienti-viennin
  Aktivointi-aktivoinnin
  Pyynto-pyynnin
  Köynti-käynnin

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.