Alkoholin valmistaminen viljasta 13.6.2023

 

Kun mies valmistaa viljasta alkoholia, hän tulkitsee ohjetta väärin. Mies on kutsunut Allanin auttamaan pontikan keittoon kuuluvassa sokeroinnissa, mutta luulee Allanin yllätykseksi ohjeen tarkoittavan karvanpoistomenetelmänä käytettävää sokerointia. Tästä ei kuitenkaan todellisuudessa ole kyse, vaan alkoholin valmistuksessa sokerointi tarkoittaa sokerin lisäämistä nesteeseen. Strippi 4969.

6 kommenttia:

 1. Täytyy myöntää taustatietoni aiheesta vajavaisiksi, joskin niiden kera strippi olisi ollut ihan ookootasoa. Onnistumisen elämyksiä olisi varmasti tarjonnut "...ointimassan" yhdistäminen karvanpoistoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkoa ajatellen olisi ollut hyvä lisätä selitykseen teksti "intimassa" jos joku hakee tätä googlella vaikkapa parin vuoden päästä

   Poista
  2. Kyseessä on arkikielinen käyttäjäsana, jolla kuvaillaan tuotteen käytön aikaansaamaa huomiota "Oi! tuntuupa ihanalta - oletko vapaa illalla, myöhään illalla"

   Poista
  3. Ointimassa kuvaa hyvin sitä mitä tuossa tapahtuu, kun pontikan tekijä on makaamassa ja Allan puolestaan on kummeksumassa. Olette ihan turhaan arvaamassa, kun täällä kuitenkin on ylläpitäjä taivuttamassa. Kuten olin sanomassa - tai oikeastaan kirjoittamassa - niin ilmaisu on kuvaamassa kaikkea tarvittavaa, eikä tarvitse enää olla olettamassa tai kuvittelemassa mitään. Riittää, kun olette lukemassa ja sitten nauramassa.

   Poista
 2. Kuka sokeroi pontikkaa? Viini sokeroidaan, ei pontikka.

  VastaaPoista
 3. Muutaman kerran pontikkaa keittäneenä, ja aiheeseen liittyvää keskustelua usiamman keittäjän kanssa käyneenä, en ole koskaan kuullut pontikan sokeroinnista. Tuo "lietto" lienee jonkin murrealueen termi mäskäämiselle.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.