Piru periköön - Fingerpori rautalangasta 19.6.2023

 

Kun mies kaataa traktorinsa, hän huutaa piru minut periköön tarkoituksenaan tällä manauksella purkaa pettymystä ja todeta että tuli tehtyä hölmösti. Myöhemmin miehen kuollessa hänen sanansa tulkitaan kuitenkin konkreettisesti, ja hänen perintönsä menee Pirulle eli Paholaiselle. Strippi 4973.

5 kommenttia:

 1. Niin eikä muun perikunnan kannata lähteä käräjöimään kun muistetaan kuinka hyvä Paholaisen asianajaja on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa käsittääkseni kaikki edesmenneet asianajajat ovat Paholaisen kämppäkavereita. Ja elävät mukaan lukien myös sukulaisia.

   Kuskilla näyttää ensimmäisessä kuvassa olevan päässään korvaläpällinen karvareuhka, toisessa kuvassa taitaa olla klassinen Hankkijan lippalakki. (Karvareuhka on minusta aina kuulostanut sellaiselta johon Rivo-Riitta sanoisi, että...)

   Onneksi lopussa on tekstilaatikko, josta käy ilmi, että viljelijä menehtyi vasta vuosien kuluttua tuosta tapahtumasta. Muuten olisi tullut paha mieli siitä, että tuli naurettua sille, että hän kuoli traktorionnettomuudessa. Nyt hän menehtyi ties kuinka vanhana ja se ei tapahtunut silmiemme edessä, joten nauramisessa ei ole mitään moittimista. Hyvä veto Jarlalta.

   Mutta ei kukaan sano, että piru minut periköön. Tavallisesti sanotaan piru periköön / vieköön. Mikä sitten antaa pohjan toiselle vitsille, jossa piru peri köön / vie köön.

   Minkä mallinen traktori?!

   Pitkästä kirjoituksesta huolimatta en ole gh. Huomatkaa järkevä ja virheetön kirjoitus. Sekä se, että en karvareuhkan kohdalla sanonut pahemmin.

   Poista
 2. Onneksi Jarla tuntee Timo Rautiaisen tuotantoa ja ymmärtää missä tilanteessa laaditaan testamentti Paholaisen hyväksi jo eläessä.

  Traktori näyttää olevan Valmet 15. Tuon jälkeenhän saatiin legendaarinen Valmet 20 eli "piikkilangan kiristin".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko mainittuja Valmetin vanhimpia malleja koskaan tehty ohjaamokopillisina? Konekopan muotoilu kyllä kuvissa muistuttaa 15- tai 20-mallia.

   Poista
  2. Kuvassa on kyllä ihan ilmiselvä Valmet 565:n. Se on samalla myös ensimmäinen johon sai hytin suoraan tehtaalta.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.