Vettähylkivä ihovoide - Fingerpori rautalangasta 5.6.2023

 

Vettähylkivän ihovoiteen luulisi tarkoittavan, että voide ei lähde ihosta vaikka iho kastuisi, eli voiteen kanssa voi käydä uimassa. Heimon ihovoide hylkii kuitenkin yllättäen vettä niin voimakkaasti, että uiminen ei onnistu, koska voiteen vettähylkivä vaikutus estää täysin kosketuksen veteen ja saa Heimon levitoimaan veden päällä. Strippi 4963.

5 kommenttia:

 1. Vähän aikaa sitten joku trolli väitti että stripit julkaistaan jopa 2kk viiveellä.

  Tass tän pvä strippi todistaa että viive on oikesti 2-3 pvä

  Raimo wrote on 02/06/2023 at 09:24:
  Heimo lukee IF:stä kohu-uutisen, jossa uima-asuinen Miss Fingerpori Alma Käpynen tekee nolon paljastuksen:¨En osaa uida¨. Heimo toteaa, ettei se ole mikään ihme, kun on koko ikänsä käyttänyt vettähylkiviä ihovoiteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. gh, tämä ei todista mitään muuta kuin jotkut julkaistaan nopeasti. Tämä ei todista, että kaikki julkaistaan nopeasti. Eikä kukaan väittänyt, että kaikki stripit julkaistaan 2kk viiveellä. En viitsi etsiä tuota, mutta minusta siinä puhuttiin viikosta tai parista.
   Ensinnäkin kaikissa strippisarjakuvissa julkaisijalla on oltava ainakin viikon verran strippejä valmiina joka hetki. Jos ei ole, niin julkaisija patistaa tekemään. Mikään lehti ei halua, että julkaiseminen joudutaan keskeyttämään vilustumisen tai vaikka ranteen nyrjähtämisen takia.
   Tekijä ei myöskään lähetä noita strippejä yksi kerrallaan. Niitä lähetetään vähintään viikon nippu kerrallaan. Joskus enemmänkin.
   Lisäksi myös Jarla pitää lomaa. Fingerpori ei kuitenkaan lopu loman ajaksi. Eli julkaisijalla on oltava varastoa ainakin loman loppuun + tuo sairastumisvara.
   Huomaa sellainen seikka, että strippejä ei julkaista piirtämisjärjestyksessä. Ei välttämättä edes silloin, jos strippeihin muodostuu jatkumoa vaikkapa muutaman päivän ajaksi. Jatkumon vitsit on aivan mahdollista keksiä vaikka käänteisessä järjestyksessä. Joskus julkaistaan pari päivää vanha, joskus taas pari kuukautta vanha. Jarla päättää tuon järjestyksen numeroimalla stripit. Ajatellaan vaikka, että hän keksii samana päivänä kolme juna-aiheista strippiä. Tuskin hän haluaa, että ne julkaistaan peräkkäisinä päivinä, joten hän numeroi ne siten, että niiden väliin tulee vaikkapa viikko. On mahdollista, että tuon kolmannen stripin numeroksi tulee sellainen, että sitä edeltäviä kahtakymmentä ei ole edes tehty vielä. Ja sen vuoksi se pysyy pöytälaatikossa odottamassa sen nipun valmistumista, johon se numerojärjestyksen mukaan laitetaan.
   Ei tämän pitäisi olla noin vaikeaa tajua. Varsinkin, kun tämä on yleinen käytäntö alalla.

   Poista
  2. keskustelu on kuitenkin sen verran kuivahtanut, että kävijämäärät ovat romahtaneet viime kuukauden aikana - koitetaas nyt ryhdistäytyä ja kehittää menetelmä, jolla saadaan jokaiseen rautalankaan vaihtoehtoinen selitysmalli tyyliin: eiku...

   Poista
 2. Aineen tehosta voidaan päätellä, että Heimo on todella kuiva tyyppi, kun on onnistunut laittamaan sitä.

  VastaaPoista
 3. Epäilen, että strippien piirtämiseen ja julkaisuun liittyy vähän myös sattumaa. Onko P.Jarla saanut vitsiaihion sekä Vieraskirjasta että sähköpostistaan, ja milloin ja missä hän on sattunut lukemaan sen. Miten jokin vitsi ja piirros voi julkaisujonossa 'ohittaa' toisia nopeastikin, ei ole minulle selvinnyt.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.