Koirapuisto - Fingerpori rautalangasta 16.12.2023

 

Päivän Fingerporissa verrataan koirapuistoa ja tavallista puistoa kuin ne olisi täysin sama asia vain sillä erolla, että toinen on koirille ja toinen ihmisille. Koirapuistossa kaksi koiraa jahtaa toisiaan ja yksi koira haukkuu näille kauempaa. Kun samat tapahtumat siirtää ihmispuistoon, on puistossa kaksi ihmistä jahtaamassa toisiaan ja yksi ihminen huutaa kauempana. Strippi 5123.

16 kommenttia:

 1. Oliko tässä järkeä?

  VastaaPoista
 2. Hesarin päivän Fingerpori rautalangasta väännettynä

  Joten? Kerrotko vielä stripin vitsin? Selityksesi oli pelkkä kuvailutulkkaus stripistä, sopii vaikkapa radioon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäisessä kuvassa on kolme koiraa: Koi, Rapu ja Isto.
   Kaksi on huomannut, että aidasta puuttuu verkko, joten ne päättävät juosta pakoon. Kolmas koira (Isto) on petturi.
   Toisessa kuvassa Junamiehenpuisto. Jostain syystä Pedro Jarlanne on jättänyt otsikon alkuosan pois. Kaiketi siksi, että monien mielestä juna-aiheiset stripit ovat liian ennalta-arvattavia, joten nyt tehtiin hiukan hankalammin arvattava. Ja yritys toimi hienosti.

   Poista
 3. Mullakin meni se vitsi ohi. Ihminen puistossa ei edes hauku, vaan kiroilee. Miksi juoksevilla ihmisillä ei ole vaatteita? Taas riman alitus, eikä ensimmäinen viime aikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös toisten tekemisille kiroilu ole sama asia kuin toisten haukkuminen? Molemmissa kuvissa siis yksi syrjästäkatsoja haukkuu kahta vapaana kirmaavaa lajitoveriaan. Alastomuus kai korostaa kirmailijoiden vapautta sovinnaisista pidäkkeistä - eikähän niillä koirillakaan vaatteita ole.

   Poista
 4. Toinen kuva on leikattu liian ahtaaksi.
  Oikeanpuoleisen puiston nimi on "Benny Hill puisto".

  VastaaPoista
 5. Väännetään vielä selitys rautalangasta:

  Päivän Fingerporissa verrataan koirapuistoa ja tavallista puistoa kuin ne olisi täysin sama asia vain sillä erolla, että toinen on koirille ja toinen ihmisille.

  Hyvä pohjustus/otsikko, kerrotaan napakasti mitä strippi tulee sisältämään

  Koirapuistossa kaksi koiraa jahtaa toisiaan ja yksi koira haukkuu näille kauempaa.

  Tässä selitetty mainiosti ensimäisen ruudun tapahtumat

  Kun samat tapahtumat siirtää ihmispuistoon, on puistossa kaksi ihmistä jahtaamassa toisiaan ja yksi ihminen huutaa kauempana.

  Tässä taasen selitetty toisen ruudun tapahtumat hyvin yksityiskohtaisesti

  Strippi 5123.

  Hyvä että kerroit tuon numeron, koska "otsikoinnit" ei ole parasta mahdollista tasoa, ja voi olla että joku googlettelee tota joskus vuosien päästä.

  Ongelma on vain se että selityksessä käytiin vain läpi itse stripin tapahtuma "kuvailutulkattuna" mutta se itse vitsin selitys unohtui.

  Selitys sopisi kyllä tosi hyvin esim. radion aamuohjelmaan, jossa kuullaan pelkkä ääni, ilman kuvaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menin katsomaan eilisen stripin selityksistä olisiko eräs tyyppi antanut siellä selityksen jo klo 4.27 ja vaatii kiitoksia.
   Ei ollut. Taisi olla liian - miten sen nyt sanoisi - kinkkinen?

   Poista
  2. Ei löydy selitystä edellisestä. mutta jos sellainen siellä olisi esim 4:27 ja täällä se julkaistaisiin esim 9:00 niin tottakai tulisi antaa kiitokset hänelle joka sen oivalsi, ja kenen viestiin selitys pohjautuu

   Poista
  3. Ei ole mitään syytä kiitellä tyyppiä, joka kertoo itsestään selvän selityksen pelkästään kerjätäkseen kiitoksia.
   Varsinkin, kun tuo kerjäläinen ei pysty tarjoamaan apua tilanteessa, jossa sitä oikeasti tarvittaisiin. Kuten nyt, gary.

   Poista
  4. Itsestäänselvyys? Aika vitun noloa kertoa "omana tietona" jotain mikä on kerrottu jo aikaisemmin... Vähän sama kuin sanoisin nyt että ennustin että viime lauantain lottonumerot oli 6 8 11 24 27 30 40 ja kyllä, tämä oli oma ennustukseni

   Poista
  5. Sanotko tosissasi, että jos ehdit kertomaan edellisen päivän rautalangassa tämänpäivän stripin idean, niin siitä ei saa vääntää enää rautalankaa ylläpitäjän toimesta? Eikä ainakaan, jos ei kerro, että gary kertoi tuon selityksen.

   Oletko muuten tullut ajatelleeksi sellaista vaihtoehtoa, että rautalangoittaja lukee päivän Fingerporin ensin ja ymmärtää sen välittömästi. Ja vasta sen jälkeen hän tulee tälle sivustolle missä näkee sinun selityksesi. Jota ei siis enää tarvitse. Miksi hiidessä siitä pitäisi kiittää, jos sitä ei kerran käytetä.
   Olen aika varma, että jokainen lukee ensin Fingerporin ja tulee vasta sitten tänne. Niinhän sinäkin teet, vai mitä? Miksei siis rautalangoittaja? Selitä.
   Mitä jos minä selittäisin huomenna huomisen stripin, vaikka selitys on jo valmiina. Ja sitten vaatisin kiitoksia, vaikka on selvää, että minun selitystäni ei ole käytetty.

   Noloa. Paitsi, että sinä et kykene nolostumaan.

   Poista
 6. Gary Johanne Hällström17. joulukuuta 2023 klo 10.45

  Tuo Junamiehen puisto on muuten ideana ihan toeuttamiskelpoinen.

  Ekassa kuvassa lukisi tosiaan "pusto" jossa koirat tekee normaaleita asioita

  Toisessa kuvassa lukisi "junamiehen puisto" jossa ihmiset tekisi normaaleita asioita, olisi piknikillä, istuisi puistopenkillä jne.

  Mutta missäs se vitsi? se vitsihän on juurikin se että lukijoista lähes jokainen odottaisi että "junamies" tarkottaisi kolmea tai usempaa miestä joiden jäykistynyt siitin on työntynyt edellä olevan (toivottavasti suolihuuheltuun) peräaukkoon....

  Toki jos joku lukisi ekaa kertaa Fingerporia, ja näkisi tuon stripin, niin eihän hän siinä mitään hauskaa näkisi.

  Ja tälläkin olisi selityksessä helppo antaa 7-10 lähdettä jossa kerrotaan mitä se Juna normaalisti tarkoittaa fingerporissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta sinulle ei riitä 70-100 lähdettä, joissa kerrotaan miksi Rivo-Riitan puheet ovat kaksimielisiä?

   Poista
  2. Lisätään vielä tämä, gary. Etsi nettisarjis nimeltä Oglaf.
   Siinä on sinulle huumoristrippi, jossa on välillä aika roisia menoa. Toisinaan myös miesten kesken. Julkaistaan joka sunnuntai ja varastoa lienee jo satoja. On todella hienosti piirretty, vitsit toimivat loistavasti ja ideat ovat uskomattoman monipuolisia. Sijoittuu jonnekin rinnakkais- vaihtoehtois- tai fantasiamaailmaan. Eikä kukaan arvaisi, että tekijä on itse asiassa nainen.
   Ehkä tuo auttaa sinua kestämään Fingerporin estoista menoa paremmin.

   Poista
 7. No mutta missä tän pvä selitys viipyy? Eikö tosiaan 40.000 kävijän romahdus riitä, odotatko että putoaa toiset 40.000 ennenkuin skarppaat? Stripissä suoratoisto meinaa että se toistaa suoraan katsojan sanat. Ei palvelua joka toistaa suoraan halutun sisällö (netflix yms)

  Samaa idea tapailtu tässä stripissä:

  https://crop.kaleva.fi/y5PafSHScNeQHMRBxSWN3XzJHXI=/smart/https%3A//lorien-media-prod.s3.amazonaws.com/images/cartoons/2271983/migrated/2585dea260d64f2bb650ae9510452cb8.jpg

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.