Postikorttimateriaalia - Fingerpori rautalangasta 21.12.2023

 

Kun J. Suoro kertoo myytävän asunnon ikkunan näköalan olevan postikorttimateriaalia, luulisi hänen tarkoittavan, että ikkunasta näkyy poikkeuksellisen kaunis maisema. Näin ei kuitenkaan todellisuudessa ole, vaan ikkunasta näkyy ainoastaan kierrätyspahvin säiliö, eli materiaalia kierrätyspostikorttien valmistukseen ja mahdollisesti myös vanhoja kierrätykseen vietyjä postikortteja. Strippi 5128.

7 kommenttia:

 1. Voisko poikkeuksellisesti avata myös tän päivän Iltalehden fingerporia "UPS Anteeksi?"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi avata myös poikkeuksellisesti. "...kertynyt ilmaa" on selittelyä pierulle. Heimo saa näöntarkastuksen ilmaiselta optikolta eli optikko on ilmapitoinen ja sen takia piereskelee. Heimon kuuleman mainoksen perusteella näöntarkastuksen piti olla se ilmainen eli maksuton. Optikon huudahtaa "ups" ja se on kirjoitettu isoin kirjaimin, että kuulostaa painokkaammalta.

   Poista
  2. Ilmainen tarkastus on sellainen tarkastus, jossa on paljon ilmaa, tässä tapauksessa ilmavaivaisen optikon toimesta.

   Ja löytyihän se vuosiluvun ja sarjanumeron perusteella tuoltakin: http://www.rautalankapori.fi/2020/08/ilmainen-optikon-naontarkastus.html

   Poista
 2. Postimerkkimateriaalia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin kirjoittaa liian lyhyesti. Tarkoitin tuolla yllä olevalla, että rautalangassa sanotaan näköalan olevan postimerkkimateriaalia, vaikka itse Fingerporissa sanotaan sen olevan postikorttimateriaalia.

   Poista
 3. Päivän selvää: siellä optikko pieraisee eli "päästää ilmaa", antaen näin ilmaisen eli ilmalla varusetun näöntarkastuksen, kun Heimo oli odottanut saavansa ilmaiseksi eli maksutta.
  Mutta tää vitsi onnahtaa pahasti; kuten kaikki tiedämme, pierun yhteydessä purkautuva kaasu ei todellisuudessa ole ilmaa, vaan metaania. Hyvää talvipäivänseisausta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole metaania kuin osaksi ja kaiken lisäksi metaani ei ole se hajun aiheuttaja, vaan lähinnä rikkivedyt. Suurin osa on kuitenkin ihan verrannollista ilmaan, toki hyvin saastuneeseen.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.