Asiaton oleskelu kielletty - Fingerpori rautalangasta 18.3.2024

 

Kun poliisi osoittaa päivän stripissä kadulla norkoileville miehille kylttiä, jossa lukee "asiaton oleskelu kielletty", viittaa kyltti siihen, että miehet eivät saisi oleskella paikassa. Miehet kuitenkin vastaavat poliisille olevansa anarkian ja sortovallan kaatamisen asialla, mikä viittaa heidän vastustavan järjestystä ja auktoriteettia. Tämä vastaus on odottamaton ja ironinen, koska yleensä poliisi pyrkii estämään anarkiaa. Poliisi jättääkin edes jollain asialla olevat miehet rauhaan ja toivottaa heille hyvää iltaa, mikä korostaa tilanteen absurdiutta ja tekee siitä humoristisen. Strippi 5196.

4 kommenttia:

 1. Rautalangasta puuttuu yksi sana. Miehet eivät ole sortovallan asialla, vaan sortovallan kaatamisen asialla.
  Toisaalta stripissä oleva sanamuoto saattaa viitata siihen, että he haluavat kaataa sekä sortovallan että anarkian. Mutta miten anarkia kaadetaan, kun siinä ei ole mitään rakennetta?
  Ja jos joku on anarkian kannattaja, niin silloin ei kannata valittaa, jos poliisisetä pamputtaa, sillä sekin on eräänlaista anarkiaa, kun lait lakkaavat merkitsemästä. Erityisesti silloin, kun lakeja nimenomaan valvomaan laitetut poliisit jättävät lait täysin huomiotta. Suurin osa anarkisteista ei kestäisi viikkoakaan, jos kaikki yhteiskunnan rakenteet lakkaisivat toimimasta.

  VastaaPoista
 2. Punk -aate on anarkiaa myös.

  VastaaPoista
 3. "Tämä vastaus on odottamaton ja ironinen, koska yleensä poliisi pyrkii estämään anarkiaa ja sortovaltaa."

  No anarkiaa poliisit varmasti pyrkivätkin estämään. Sen sijaan se, että pyrkivätkö poliisit estämään sortovaltaa, riippuu kyllä siitä, missä ylipäätään ollaan. Esimerkiksi Venäjällä poliisit eivät suinkaan yritä estää sortovaltaa, vaan he päinvastoin toteuttavat sitä. Poliisit nähdäkseni pyrkivät aina pitämään yllä voimassa olevan systeemin, oli se systeemi sitten mikä tahansa.

  VastaaPoista
 4. Ehkä pointtina on vain se, että on jotain asiaa. Tästä saisi paremman jutun ja ilman puhekuplia siten, että Hannu Karpo seisoisi kuvassa ihan yksin.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.