Yllätysmunat - Fingerpori rautalangasta 29.3.2024

 

Päivän Fingerporissa vitsi piilee yllätysmunien ja niiden hintojen välisessä ristiriidassa. Allan näkee marketissa myytävän yllätysmunia, jotka ovat yleensä lapsille suunnattuja tuotteita, joissa on yllätys sisällä. Allan, uteliaana ja ehkä hieman lapsenmielisenäkin, päättää ostaa pari yllätysmunaa nähdäkseen, mikä yllätys niissä voisi olla. Viimeisessä kuvassa kassa ilmoittaa Allanille yllätysmunien hinnan, joka on huomattavan korkea. Tämä hinta on täysin epäsuhdassa sen kanssa, mitä Allan odotti maksavansa parista yllätysmunasta. Joten vitsi perustuu odotusten ja todellisuuden väliseen ristiriitaan: Allan odotti maksavansa vain pienen summan yllätysmunista, mutta hinta osoittautuukin valtavan suureksi, mikä tekee tilanteesta huvittavan absurdiuden ja yllätyksen lähteen. Strippi 5205.

15 kommenttia:

 1. Sama lyhyesti: Yllätysmunien ainut yllätys oli niiden valtava hinta

  VastaaPoista
 2. Arvon Heidi! Toi selityshän olisi lyhyempi kuin legendaarinen 8.4.2017

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta, gh, kun nuo kaksi postaustasi lasketaan yhteen, niin tuo legenda on lyhyempi. Ja mistä päättelet, että tuo on ainut yllätys? Voihan siellä olla vaikka sammakko sisällä. Voisit myös mainita jotakin kaksimielistä munista. Allanne on sentään ostamassa jotain suuhunpantavaa.

   Poista
  2. Muna-Kulli on niin vanha vitsi että en uskoisi että Jarla sellaisen sortuisi. Jos sortuisi, niin sitten odotettaisiin strippiä Teiden sulamisesta huhtikuussa, tai riippumaton tarkastajista.

   Mutta kukas on gh? Ei ainakaan henkil jolle sinä vaatasit, näyttäisi olevan Jaama? Heitä ei kyllä ole Suomessa kuin kourallinen, ehkä kävi sitten typo?

   Mihis muuten oma nimimerkkisi jäi?

   Poista
  3. Vissiin viittaa raflaan nineltään GH Fyren... Löytyy Tammisaarista ( huom..se on nimi, se taivutetaan "väärin")

   Poista
 3. Kaakaon markkinahinnan nousu yllätti Allanin.

  VastaaPoista
 4. Kuules Jaana 😎 Mitä väliä selityksen pituudella on jos se kertoo kaiken oleellisen 🤔 Mutta samaa mieltä Tuula kanssa parin viikon takaa... Noi kuvailutulkkaukset voisi jättää väliin jatkossa 🤬 Eikä se pitkä selitys kaikkea paljasta. Esim. Strippi "tässä on meidän nuorin" 16.12.2020 ei vitsi aukea pitkästä selityksestä huolimatta 😊

  VastaaPoista
 5. Nyt meni naulan kantaan Hannula!!!!

  Aina kun lehdessä on joku "hauska" otsikko, niin oikein odotan että vieraskirja tulvii ideoita siitä.

  Kellojen siirto.. Heti tulee ideaa miten vaihdetaan kellojen paikkaa...

  Tanskan Kuningatar luopuu kruunustaan... Kymmeniä ideoita miten hän luovuttuu kruunun kolikon... Paska idea ja se on jo käytetty 19.11.2021

  Munan kaksi merkitystä... Taas useita ideoita näin pääsiäisen aikaan

  Yllätyin kunnolla, en löytänyt (ainakaan vielä kukaan ehdottanut) strippiä Teiden sulamisesta... vastaavia on kyllä:

  guuggeloippa Timo Teide ... onpi muuten laadukas ... Nyt on se Shellin radio mainos: "Teiden parasta ruokaa" ja sitten on se Teneriffan tulivuori Teide.


  in Shellin mainostaulu \"Teiden parasta ruokaa\" mainoskyltti toi ajatuksen. Ekassa kuvassa tuo mainostaulu huoltoaseman vieressä, toisessa kuvassa Teide ...

  Uutisissa sanottiin juuri: Teiden huono kunto huolestuttaa liikenneministeriötä. Hmmmm. Teidehän on tulivuori Teneriffalla.

  Uutisissa: Teiden auraaminen on tänään sujunut huonosti → Aurauskalusto on vaikeuksissa Teide-vuoren rinteillä ja kuljettaja sadattelee espanjaksi.

  Lunta sataa metritolkulla, aamulla kiinteistöhuollon työnjohtaja käskee hätääntyneenä työntekijät teiden kunnossapitoon. Työntekijät matkavat Teneriffalle ...

  Miksipä ei.. Olisi oivaltamisen iloa jossain noista. Tosin Jarla piirtäisi tuon auki, kirjoittamlla kyltin "Teide" tms... jos olisi pelkkä vuori, tai kyltti "Spain" tai otsikko "Espanjassa" sehän voisi tuoda tänne jopa kävijäpiikin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. B Virtanen on siirtänyt kelloa jo vuosia sitten ja idea oli jo silloin kulahtanut.
   Keijo Teuras sulatti jääkaapin vuosia sitten ja idea oli jo silloin kulahtanut.
   Omatekoinen: Uutistenlukija kertoo: "Juhannuksena teillä menetti henkensä kuusi ihmistä." Kirvestä pitelevä mies katsoo tyrmistyneenä televisiota ja huutaa: "Miten te sen nyt jo tiedätte?!" Tuo sentään oli tuore.

   Poista
  2. Jahas, Jarlanne pölli teillä-teillä -idean todella vikkelään.

   Poista
 6. Onhan Jarla jo "kiusotellut" idealla muna-kulli
  https://www.hs.fi/fingerpori/car-2000002471477.html
  Nykyjään tommonen sisäpiirivitsi lienee liian vaativa hänelle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta, gh, tuohan on juurikin sellainen useasti vaatimasi vitsitön strippi, jossa vanha lukija odottaa kaksimielisyyttä, jota ei sitten olekaan.

   Poista
 7. Rautalanganvääntäjä on innostunut lavertelemaan. Käskin tekoälyn kirjoittaa tekstin napakammin. Alla tulos.

  Päivän Fingerporissa Allan näkee myytävän yllätysmunia ja ostaa pari uteliaisuudesta. Kassalla hänelle ilmoitetaan hinta, joka on odotettua paljon korkeampi. Vitsi perustuu odotusten ja todellisuuden väliseen ristiriitaan: Allan odotti maksavansa vähemmän, mutta hinta osoittautuukin valtavan suureksi. Tilanne on huvittavan absurdi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kun olit asettanut "asiallinen" asetuksen tekoälyn palautteen laajuudelle. Rautalangan asetukset ovat olleet "taustoittava, hieman viipyilevä, kumpuilevasti nouseva tuntuma, seesteinen".

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.