III-olut - Fingerpori rautalangasta 11.3.2024

 

Päivän stripissä nähdään Fingerporin panimon kehittämä III-olut, jonka nimen luulisi viittaavaan tavanomaisen kolmosoluen tapaan oluen alkoholipitoisuuteen ja veroluokitukseen. Tästä ei kuitenkaan yllättäen ole kyse, vaan Fingerporin panimon III-olut tarkoittaa olutta, jossa on kolmessa kerroksessa kolmea erilailla vaikututtavaa olutta samassa pullossa. Strippi 5190.

9 kommenttia:

 1. Vajavainen selitys. Vuosiluku 1934 liittyy jotenkin asiaan. Miten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liittyy Pyynikin Amiraali oluen historiaan. Etikettien kuvien amiraali sarjaan kuului japanilainen Heicachiro Togo, jonka kuolemasta tuli vuonna 1984 50 vuotta ja tuon etiketin ansiosta Suomesta kutsuttiin edustaja muistotilaisuuteen.

   Tuo osallistuminen aiheutti huomautuksen NL:n taholta "ei ole YYA hengen mukaista osallistua". Osallistuivat kuitenkin eikä noottia tullut.

   Tokion Yushukan-sotamuseossa on tuo Pyynikin Togon kuvalla myyty pullo.

   Poista
  2. Siten, että jos strippi sijoittuisi nykyaikaan, niin olisi jo ensimmäisessä kuvassa selvää, että tuo III ei ole sama kuin normikolmosessa. Se on siis sijoitettava menneisyyteen, mutta se ei saa kuitenkaan osua kieltolain aikaan ( 1919-1932 ). Jarla ehkä veti vuosiluvun muistista ja varman päälle. Tai ehkä hän realismin nimissä antoi panimolle kaksi vuotta aikaa toiminnan käynnistämiseen ja tuotekehittelyyn.

   Poista
  3. Eräs tunnettu kaukopartiomiesten käyttämä piriste tuli suomenkielisen Wikipedian mukaan markkinoille 1934. Mutta mitenkähän nuo rauhoittava ja lamaannuttava?

   Poista
  4. Eiku tuolloin oli myös Aleksis Kiven syntymästä sata vuotta niin kehittivät muisto-oluen Olviretki Schleusingenissa novellin nimissä. Nuo kolme vaihetta kuvaavat tarinan vaiheita nousuhumalasta filosofisen pohdinnan kautta kohmeloon.

   Poista
 2. Ehkä seuraavaksi IV olut joka menee suoraa suoneen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut jo. Sinun pitäisi tietää tuo, gh.

   Poista
 3. Ei niin kryptista Fingerporia, etteikö fanit keksisi sille selitystä. Tämä strippi ei kyllä auennut minulle minkään em. selitysten avullakaan. Voisiko olla niin, että kyseessä onkin Jarlan testi. Naureskelee olemattomaan partaansa, kun lukee selityksiä?

  VastaaPoista
 4. Minä ajattelin tämän niin, että tuossa keksitään sitä nykyistäkin keskikaljaa, jolla on juuri tuolla tavalla vaikuttavat ominaisuudet: ensin virkistää, sitten rentouttaa, lopulta lamaannuttaa. Nimen merkitys vain on historian kuluessa unohtunut

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.