Juna seis - Fingerpori rautalangasta 23.3.2024


Päivän stripissä hauskuus syntyy kontrastista ja odottamattomuudesta. Siinä Allan seisoo junaradalla ja huutaa "juna seis", mikä viittaa siihen, että hän haluaa junan pysähtyvän. Tämä tilanne voi herättää odotuksia tai jännitystä siitä, miksi hän haluaa junan pysähtyvän tai mitä on tapahtumassa.

Toisessa kuvassa Allan tilaa olutta ravintolavaunussa, mikä on täysin odottamaton ja huvittava jatkumo ensimmäiselle tilanteelle. Allan ei pysäyttänytkään junaa, jotta hän voisi nousta siihen, vaan hän halusi junan seisauttavan, jotta hän pääsee ravintolavaunuun nauttimaan oluesta. Tämä odottamaton käänteinen tilanteen ratkaisu luo stripin huumorin. Strippi 5201.

17 kommenttia:

 1. Kriittinen tilanne vaatii toisinaan äärimmäisiä keinoja.
  Allanilla on Phil Collins darra eikä voi odottaa Aromin avausta.

  VastaaPoista
 2. Jarlan pitäisi julkaista vain yks hyvin harkittu strippi viikossa. Tämmöstä en kestä.

  VastaaPoista
 3. Miten Allan yht'äkkiä pääsi junaan. Ilman lippua? En ymmärrä tämän stripin huumoria. Ja eihän tuo juna noin lähietäisyydellä olisi edes pysähtynyt, vaan Allan olisi tullut yliajetuksi.

  Mielestäni kaikilla joukkoliikennevälineillä kulkevila pitäisi olla matkaan oikeuttava lippu. Ja lisäksi joukkoliikenne on ilmastoteko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pysähtyy se juna kun asemakin vielä näkyy. Tai näkyisi ellei ruudun reuna peittäisi. Tilanne on noin sata metriä Fingerporin asemalta ja vauhtia rauhallisen kävelyn verran. Kapteeni jarruttaa aivan rauhallisesti ja rennosti. Perämiehen ummetus vain aiheuttaa oheis draamaa.

   Poista
 4. Olipa pitkä selitys tälle "huumorille".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäksi selitys on yhtä kehnohko kuin strippikin.

   ”Allan ei pysäyttänytkään junaa, jotta hän voisi nousta siihen”

   Viimeisessä, siis kolmannessa, ei toisessa kuten selityksessä väitetään, kuvassa näytetään, miten Allanne pysäytti junan nimenomaan sen takia, että halusi nousta siihen ja on noussutkin.

   Poista
 5. "Toisessa kuvassa Allan tilaa olutta ravintolavaunussa"

  Ei pidä paikkaansa. Tämä on kolmeruutuinen strippi. Toisessa kuvassa junan kuljettaja jarruttaa kiireesti junaa. Vasta kolmannessa kuvassa Allan tilaa oluen.

  VastaaPoista
 6. Hän meni junaan ovesta 🤔 Hän osti lipun konnarilta 🤑 Hän halusi alkoholia keskellä korpea jossa tuo oli ainut mahis 😊 Siinä se vitsi 👍

  VastaaPoista
 7. Aina jotkut trollit puhuu "vitsittömistä vitseistä" eikös tä melkeen oo semmonen 😂😂😂 Yleensähän Juna meinaa Fibgerporissa homoseksiasentoa 🍆

  VastaaPoista
 8. Huumori on kyllä siinä että Allan kaljanhimoissaan valitsee VR:än ravintolavaunun joka on kuuluisa valtakunnan kovimmista hinnoista ja suppeasta valikoimasta. Sen sijaan että olisi vain mennyt paikalliseen edulliseen kaljabaariin.

  VastaaPoista
 9. Pitkästä aikaa saatoin jopa hymähtää. Toivottavasti ei mennä tästä pahasti huonompaan suuntaan.

  VastaaPoista
 10. Kirjoitin palautetta Hesarille, että Fingerporin voisi vaihtaa johonkin tuoreempaan suomalaiseen sarjakuvaan. Toivottavasti moni muukin antaa palautetta, niin saadaan nuori sarjakuvasukupolvi esille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellähän niitä vaihtoehtoja on Hesarin alareunalla 😂 Viivi ja Wagner
   🤔 Fok_It
   🤑 Jarla
   😊 Keskenkasvuisia
   🥱Harald Hirmuinen
   😜 Lassi ja Leevi
   🌚 Rip Kirby
   😡 Ja mikä hauskinta, mikään noista ei ole oletuksena auki etusivulle enää 😀

   Poista
  2. Hyvin on kyllä piilotettu sarjakuvat nyt Hesarissa. Miksihän muuten uutta Wumoa ei ole julkaistu enää marraskuun jäljeen?

   Poista
  3. Viivi ja Wagner on ilmestynyt yli 25 vuotta, Fok_It 15 vuotta. Keskenkasvuisia on toki vähän nuorempi, mutta nuo muut ovat iäisyyden vanhoja ulkomaalaisia sarjakuvia. HS voisi tuoda ihmisten tietoisuuteen kerrankin jotain uutta sarjakuvaa.

   Poista
 11. Mutta kolmannessa kuvassa juna seisoo. Eikö tuo muka ole huominavoista?

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.