Aasinsilta - Fingerpori rautalangasta 29.4.2024

 

Päivän stripissä nähdään aasinsiltoja kahdessa eri merkityksessä. Aasinsillan tavanomainen merkitys on ilmiö, jossa yhdestä lauseesta syntyvä assosiaatio johtaa hieman tökerösti toiseen lauseeseen, kuten stripissä Jeesuksen puhe hedelmistä toimii aasille aasinsiltana vihanneksiin ja samoin Jeesuksen sanat elämästä saavat aasin kertomaan syömisestä. Samalla Jeesus kulkee aasillaan siltaa pitkin, joten stripissä esiintyy aasinsilta sekä kirjallisen siirtymän muodossa, että konkreettisena aasin kantavana siltana. Strippi 5229.

10 kommenttia:

 1. Hmmh... Strippi on julkaistu päivää sen jälkeen, kun Rakkauden Wappuradiossa tuli aasinsilta-aiheinen ohjelma DR Olevaisen aasirodeo klo 16-18.

  Sattumaa... vai ei?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wappuradiosta tuli mieleen, että pian on vappu. Pitäisiköhän sitä simaa ostaa. Toisaalta uskaltaako kauppaan mennä, kun siellä on se asiakasomistajuus. Mutta ehkä sieltä voisi ostaa asiakkaan tekemään kotitöitä. En tykkää kotitöistä, ovat niin rasittavia. Ja gh se vasta rasittava on. Mutta nyt täytyy lopettaa, tuolla on jokin kiiltävä esine. Pitää tarkistaa.

   Poista
 2. Vaan kuka kerää siltamaksun ja kenelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä kuka, mutta kenelle on aika selvä. Otsikossahan se sanotaan: tuo sillan omistaa aasi.

   Poista
 3. Jarla on tunnetusti ateisti, joten hänellä on pakonomainen tarve vääntää uskovaisille pyhistä asioista leikkiä. Hän ei välitä siitä onko hänen sarjakuvatuotantonsa mahdollisesti loukkaavaa uskovaisia kohtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ei ole Jarlan kirjoittama, vaan hänen ns paremman puoliskonsa.

   Poista
 4. Tuo aasi on mahdottoman söpön näköinen!

  VastaaPoista
 5. Ei tämä kyllä ollut yhtään hauska eikä oivaltava kaikista aasinsillloistaan huolimatta.

  VastaaPoista
 6. Mainitaan nyt vielä että raamatussa kerrotaan puhuvasta aasista. Vanhan testamentin puolella Mooseksen 4. kirjassa. Itse en huomannut koko siltaa piirroksessa joten se meni ohi.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.