Puskii - Fingerpori rautalangasta 13.4.2024

 

Kun Mustanaamio huutaa vuoristosusi-Devilille "puskii" on tämän tarkoitus olla käsky hyökätä roiston kimppuun. Devil-susi ymmärtää käskyn kuitenkin väärin luullen sen olevan käsky mennä puskiin, eli puskien sekaan. Strippi 5216.

19 kommenttia:

 1. Roisto näyttää olevan Pahani Julmu. Mitäköhän Juhani Palmu on tuuminut tuosta hahmosta, joka ei kyllä näytä häneltä yhtään. Ehkä ainoa peruste sille on se, että siinä on viittaus pahuuteen ja julmuuteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sitten vielä jos kerrot mikä tossa hahmossa viittaa Juhaniin?

   Poista
  2. gh, jos oikein tarkkaan katsot niin voit huomata tällaisen seikan:
   Pa
   hani
   Ju
   lmu

   Ju
   hani
   Pa
   lmu.

   Nuo ovat samat tavut, mutta ensimmäisten paikkaan on vaihdettu keskenään. Tuota kutsutaan nimityksellä sananmuunnos. Ihme, ettet tunne tuota, sillä tuon nimityksen oma sananmuunnos on munansaannos, jota joskus käytetäänkin sen tilalla.
   Ja tuohon olisi varmasti Rivo-Riitallakin jotain sanomista.

   Lisätään vielä sen verran, että noissa tavutuksissa viimeinen rivi EI ole imu ( Ja siihen R-R... ), se on LMU. Toisena lisäyksenä: tiedän, ne eivät oikeasti ole tavuja, mutta yritä kestää.

   Poista
 2. Klassinen virhe Mustanaamio jättää huomiotta takaa-ajon keston, jona aikana roisto on ehtinyt uudelleen kouluttaa Devilin.

  VastaaPoista
 3. Puska-Puskii 😱 Kielioppi has left 😨 Ehkä seuraavana strippi jossa pyydetään kukkoja (monta kukkaa) häihin 😜

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta... mutta... tässähän mennään vitsi edellä kieliopista välittämättä... olet vaatinut sellaisia vuosikausia. Miksi tämä ei nyt yhtäkkiä kelpaakaan?
   Ai niin. Siksi koska sinulla on mielipuolinen pakkomielle Fingerporista ja rautalangasta valittamisesta. Ja tuo johtuu siitä, että sinun oma sarjakuvasi ei kelvannut kenellekään.
   Koska SIINÄ ei piitattu kieliopista.

   Poista
 4. Porille peukkua että muisti Devilin vuoristosudeksi :)

  VastaaPoista
 5. Tässä olisi ollut hyvä jos pahiksella olisi ollut erektio ja hän olisi suudellut puuta. Puskii <> kis puu. Ja kiihoittunut siitä. Mutta kun enää ei saa (uskalla) piirtää penistä. En minäkään ymmärrä tuota J. Palmua/P. Julmua. Tai siis Julmu on tuttu näistä piirroksista. Voisiko joku avata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, vaan hän olisi suudellut tiukasti koiraa: Pus kii. Siis pusu kiinni!

   Näköjään yrität tuolla sanalla kis mennä englanniksi, mutta tiedätkö mitä sana pus tarkoittaa ja erityisesti sen pidempi muoto pussy. Kii taas lausutaan samalla tavalla kuin key, eli avain. Eli käytännössä tuo huuto on: pussy key. Ja mikä se mahtaakaan olla...

   Pahiksen avaaminen olisi liian pahaa ja julmaa, joten jääköön jollekin sadistille.
   Tai paikan sadistihan juuri ei ymmärrä sitä.

   Ja juuri kun olin lähettämässä tätä hoksasin, että sinä juuttaan teeskentelijä paljastit itsesi. Tällä kertaa tosin vain sanallisesti, kun kirjoitat puskii <> kis puu. Tuo on presiis sama metodi millä Juhani Palmusta tulee Pahani Julmu. Eli kyllä sinä tiedät tuon avaamattakin.

   Poista
 6. GH? Taas käytä Tammisaarin (huom. Se on nimi, se taivuetaan vain lisäämällä pääte) ravintolassa?

  Eli lyhyesti, se on ANAGRAMMI... Sääli että Suomissa ei anagrammi oo oikeen suosittu ollu koskaa, kun taas esim. Jenkeissä niillä leikitellään koko ajan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. gh, ei tuo ole mikään anagrammi, vaan se on sananmuunnos, joka on ihan virallinen termi. Amerikassa se tunnetaan nimellä spoonerism.

   Poista
  2. On kuitenkin, suosittu. Kuuluu sarjaan sanaleikkejä, joita suomenkielessä on viljelty leikkikielinä ja sananmuunnoksina. Onhan palindromilauseitakin kehitelty viihteenä kahviloissa ja oluttuvissa. On esitetty, että tunnetuin suomenkielen palindromi sana "saippuakivikauppias" on maailman pisin aito palindromi.

   Poista
  3. Taitaa tuo yhteys Juhani Palmuun olla niin kaukaa haettua... Että tuskin ollut Jarlan idea.... Anagrammi 🤔 Sananmuunnos 😱... Taitaa ainut joka on keksinyt ton yhteyden olla eilinen pelle, joka ei uskalla käyttää nimimerkkiä 🤣🤣🤣

   Poista
  4. Anargrammi = samat kirjaimet eri järjestksessä... Juhani Palmu - Pahani Julmu.... Aika helvetin kaukaa haettu idea 🤣 Etenkään kosla Suomessa ne ei ole niin suosittuja kuin jenkeissä... Siellä veti vedetään jostain nimestä anagrammi... Tyyliin Juuso Koponen - Joukon Nopeus tai Lumi Haapala - Halpa uimala 🤣...pahani julmu - jumalan hupi 😎

   Poista
  5. gh, kerropa teitkö nuo anagrammit alle minuutissa kappale.
   Googlasin "juhani-palmu pahani-julmu". Löytyi Jarlanteen oma vahvistus sille, että yhteys on. Nimen keksi itse asiassa hänen silloinen vaimonsa.
   Löytyy Facebookista Fingerpori Official-sivulta ja päivämäärä on 10.11.2015. Jostain syystä sieltä ei pysty kopioimaan tekstiä, joten en voi laittaa tänne täyttä sitaattia tapahtumista, mutta ehkäpä katsot itse: https://m.facebook.com/photo.php?fbid=692626050838082&vanity=fingerporiofficial&slug=a.552220041545351
   Eli sinä olet väärässä, gary, sinä toden totta olet äärimmäisen väärässä ja ainahan sinä olet väärässä, koska et voi olla olematta väärässä, sillä väärässä oleminen on sinun ainoa ominaisuutesi.

   Sen lisäksi olet väärässä.

   Poista
  6. Parillinen kertaa väärässä kumoaa väärässä olemisen ollen näin ollen oikeassa.

   Aivan kuten englantilainen vastaa kysymykseen onko sen auton, jota olet myymässä, ohjaus oikealla puolella: "on se oikealla puolella eli oikealla" ja on näin ollen väärällä puolella.

   Poista
  7. Ja amerikkalainen voi vastata, että "It ain't no nothing."

   Poista
 7. Kyllähän se sananmuunnoskin on melkein aina myös anagrammi 🤔

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.