Juottola - Fingerpori rautalangasta 18.4.2024

 

Päivän rautalangan on laatinut nimimerkki Ingmar: Tän päivän stripissä Allanteella ja Heimolla väärinkäsitys juottolan suhteen. Sieltä ei saa juotavaa vaan juotoksia. Strippi 5220.

19 kommenttia:

 1. Ulla VäliViiva Maija18. huhtikuuta 2024 klo 8.49

  Ei taida Paloniemi olla Fingerpori fani... Idea on jo käytetty https://hs.mediadelivery.fi/img/1920/98760372fb3e4b0e968c6760c032f367.jpg
  Ps. Hyvä yritys, mutta ei ne 30.000 kadonnutta kävijää noin tuu takas

  VastaaPoista
 2. Jarlalla on taso päässyt vähän notkahtamaan. Milloinhan on viimeksi tullut hyvä Fingerpori. Se, jossa kirkon taustaäänet soitettiin syntikasta oli varmaan viimeisin hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tammikuun puolivälissä... Silloin oli alkuperäinen fingerpori joka vaatii oivaltamista ja jopa Googlen apua... Toi tänne 15.000 kävijän piikin. Anja teki joku kk sitten tutkimuksen että 10 vuotta sitten PUOLET oli sellaisia... Sitä vartenhan tä palstakin tehtiin... Nykyjään lähinnä kuvatullkausta

   Poista
 3. Paloniemi tuossa stripissä kyllä lukee (kuten puolessa viime aikojen stripeistä muutenkin).

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Sijaistaja Ingmarille plussat tiivistämisestä +++ Lisäksi oivaltanut, että stripissä ei ole mitään vitsikästä eikä sanaleikkiä, vaan yksinkertaisesti kahden kirjoitusasultaan samanlaisen sanan väärintulkinta.

   Poista
 5. Ei nimeä Allan minun mielestä taivuteta "Allanteella" vaan "Allanilla". Muutenkin tämän päivän selityksen kirjoitustyyli on hämmentävä. Vaikuttaa melkein siltä, kuin gh olisi päässyt kirjoittamaan päivän selityksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimimerkki Ingmar ei ole myöskään osannut selittää vitsiä. Hän kirjoitti vain kuvailutulkkauksen, joka sopisi vaikkapa radioon. Paitsi ettei se edes kunnon suomea, kun ensimmäisestä virkkeestä kokonaan verbi.

   Poista
  2. Palstalta luettua: nimi taivutetaan kuten omistaja haluaa. Jos Elimeksi ristitty nainen haluaa että nimi taipuu muodossa Elinin se suotakoon. Tai jos Veljeksi ristitty mies haluaa että nimi taipuu Velin, niin sekin suotakoon

   Poista
 6. Nopea vilkaisu Vieraskirjaan.... YKSI vaikeaselkoinen idea... Tosin Jarla piirtäisi sen varmaan myös valmiiksi auki:

  veskutee wrote on 16/04/2024 at 12:21
  Heimo ajaa vieraassa paikassa makeannälkäisenä LEIPOMO-kyltin ohjaamaan suuntaan. Perillä odottaa havaijilainen heimopäällikkö lei kaulassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. veskutee wrote on kopioinut tuon idean Juice Leskiseltä Juice on käyttänyt tuota vitsiä ainakin kaksi kertaa. Kun Juice oli Arto Nybergin haastateltavana ja Arto teki hänelle sana-assosiaatiotestin ja sanoi sanan leipä, niin Juice sanoi, että "Havaijilaisilla naisilla on leipää". Juice on myös sanoittanut Pekka Hartoselle biisin nimeltä "Honolulun likoilla on leipää".

   https://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/05/08/juice-nybergin-vieraana
   https://www.discogs.com/release/7300157-Various-Heit%C3%A4n-Hetulaa-Helmi%C3%A4-Juice-Leskisen-Laulukirjasta
   https://www.youtube.com/watch?v=jEhymTVmsMM

   Poista
  2. CMX on leipää – ja leipää yhdyssana.

   Poista
  3. Pah, sanon minä. Jykä ja Rike tekivät tuon jo vuosikymmeniä sitten. Leipomo johtaa kukkaseppeletehdasta ja töissä ovat leipojat.

   Poista
  4. Johan tuo oli aika kertoa uudelleen. Kevyt vertaus:

   Kerrottiin eräästä ylen viisaasta tyypistä, jolta kysyttiin:
   "Kummat ovat turvallisempia laivoja, kapeat vai leveät?"
   Hän vastasi:
   "Maalle vedetyt"

   Kerrottiin myös eräästä toisesta ylen viisaasta tyypistä, jolta kysyttiin:
   "Kummat ovat turvallisempia autoja, etuvetoiset vai takavetoiset?"
   Hän vastasi:
   "Pukeille nostetut"

   Aikaväliä näillä tarinoilla on parituhatta vuotta. Yhtä kaikki molemmat on kerrottu omana aikanaan omalle yleisölleen.

   Poista
 7. NYt on fiksua porukkaa, osaa sukunimestä päätellä etunimen :) Vissiin sama porukka löytää seksuaalisen sävyn kun luvataan näyttää lehdenjakajalle jakoalue

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiayhteys paljastaa etunimen. Joku kertoo Räikkösen voittaneen taas jonkun kartingin niin otaksun etunimen olevan Robin.

   Poista
 8. Tämä oli Rautalangoittajalta nerokasta. Jos Jarla ulkoistaa strippien keksimisen lukijoille, niin on vain sopivaa, että Rautalangoittaja ulkoistaa rautalankojen keksimisen omille lukijoilleen.
  10+

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.