Tuoppi kaverin piikkiin - Fingerpori rautalangasta 10.4.2024

 

Kun Allan pyytää laittamaan nelostuoppinsa kaverin piikkiin, luulisi hänen tarkoittavan piikillä, että tuoppi lisätään kaverin velkapiikkiin, eli kaveri maksaa tuopin. Tilanteessa syntyy kuitenkin sanaleikki, sillä kyseessä oleva kaveri on Milla Paloniemen luoma sarjakuvahahmo Kiroileva siili. Niinpä jää tulkinnanvaraiseksi laitetaanko tuoppi siilin velkapiikkiin vai siilin piikkeihin. Strippi 5213.

19 kommenttia:

 1. Onko Jarla taas ollu persaukisena ryyppäämässä Millan kanssa?

  VastaaPoista
 2. Tilanteessa ei ole mitään tulkinnanvaraisuutta, sillä tuoppi ei mahdu edes sanaleikissä yhteen siilin piikkiin. Allanteenin olisi pitänyt pyytää laittamaan tuoppi piikkeihin, sitten strippi voisi toimia jollakin tasolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hyvää päivää. "Laittaa piikkiin" tulee vanhan liiton tavasta kerätä laskuja toimiston pöydällä olevaan levyyn tuettuun vaaksan korkuiseen yläpäästään teroitettuun teräspiikkiin.

   Tuosta tavasta syntyi sanonta kerätä kertamaksuja vihkoon ja maksaa viikon tai kuukauden päätteeksi lounasruokalassa, kahvilassa tai oluttuvassa. Rautakaupassa ostetaan yrityksen laskuun tyyliin:"...laitetaan nää Kirves-Masan piikkiin".

   Allan siis tilaa tuopin Kiroilevan Siilin maksettavaksi sitten kun "piikki" eli kertyneet laskut erääntyvät. Vitsi piilee siinä, että Riitta voi laskun laittaa myös konkreettisesti maksajasta törröttävään piikkiin.

   Poista
  2. Muistelisin jostain lukeneeni, että olutta olisi alettu käyttää suonensisäisesti, sillä joku kertoi kuulleensa jonkun tilanneen olutta piikkiin. Olikohan Puuta & Heinää vai saattoiko se olla jopa Fingerpori...

   Poista
 3. Miksiköhän Hesari jätti aikoinaan stripin 5031 ja 5032 välistä?

  5031 löytyy päivän Turun Sanomista...
  https://kuvat.kansanvalta.org/images/2023/12/12/NfYy7.jpg tosin tästä ei löydä vitsiä kukaan... THL=Kolme lintua 🤬

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korona-aikaan THL jakeli määräyksiä ja ohjeita aivan kuin Sudenpentujen käsikirjan mukaan. Tupu, Hupu ja Lupu ovat olleet siellä työharjoittelussa ja siinä selitys kun ohjeet oli jostain niin tutun ristiriitaisia. "vältä tarpeetonta tulentekoa", "näin teet tulen aina kun haluat" tai "tuli on hyvä apu melkein mihin vain"

   Poista
  2. Eivät nuo ole mitä tahansa lintuja, vaan Saku Koivu, Ville Peltonen ja Jere Lehtinen.

   Poista
 4. Kutsu vierailemaan Ankkalinnaan on odotettu ja toivottu huomion osoitus. Kiroileva Siili on tehnyt uuden päänavauksen vierailemalla Fingerporissa. Nähtävästi Allanin kutsusta ja hyvästä syystä närkästynyt otaksuttuaan kutsujan maksavan.

  VastaaPoista
 5. Onkos tämä Paloniemi nyt se Jarlan "Kaveri" tai "Ohikulkija" josta joku trolli puhui... Jatkuvasti hänen nimellään strippejä, mutta vieraskirjassa ei yhtään ideaa 🤣

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen sarjakuvapiirit ovat pienet, joten tietenkin Paloniemi on Jarlanteen tuttuja. Löysihän Pera sarjakuvapiireistä vaimonkin, jolla on paljon omia julkaisuja.

   Poista
  2. Nyt täytyy todeta, että en ollut pysynyt Jarlanteen ihmissuhdekuvioiden tahdissa. Viittasin tuossa yllä sarjakuvataiteilijaan nimeltä Emmi Valve, mutta tänään kävi ilmi, että ovat eronneet jo vuosia sitten https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/5ca2f6a3-46f3-44a0-a4f8-17184d5f6528
   Ja tuon tiedon etsin koska nyt kävi ilmi, että Jarla ja Paloniemi ovat nyt pariskunta: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c98b4c6b-56c0-4f49-ba67-822b06698c9c

   Poista
 6. >THL=Kolme lintua
  Linnuilla on nimet.
  Tupu, Hupu ja Lupu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väärin. Ovat Tupu, Lupu ja Hupu. En kyllä tiedä miksi lakkien lisäksi paidat ovat väreissä. Ehkä Jarla ei halunnut tehdä heistä mustapaitoja, vaikka muuten toimii aika vapaasti natsien kohdalla.

   Poista
  2. Jos Jarla olisi piirtänyt stripin nyt... Lukisi paidoissaan heidän nimet tai muu selkeä vinkki

   Poista
  3. OK, hesari julkasee stripit jossa on piirretty kulli, pilkataan venäjää, haukutaan homoja, mutta THL:stä ei saa tehdä vitsiä 😱

   Poista
  4. Tom & Jerry postaavat tänne? Muuten gh, olet täällä aiemmin valittanut, että helikoptereita ei nimenomaan piirretä ja haluaisit nähdä niitä. Miksi nyt väität, että niitä sittenkin piirretään? Enkä muista, että teikäläisiäkään olisi haukuttu. Ehkä otat sen liian henkilökohtaisesti, sillä olethan tehnyt hyvinkin selväksi, että tuon ominaisuutesi takia vihaat itseäsi sekä naisia.

   Poista
  5. https://www.hs.fi/fingerpori/car-2000002468824.html

   Kas tossa piirretty kyrpä. Ole hyvä 😊 ja vielä hesarissa 🤣🤣

   Poista
 7. Itse jo säikähdin että vimpassa ruudussa olisi henkilö kaatamassa tuoppia moottoripyörän tankkiin... Jarlahan nykyjään VIHAA vaikeaselkosisia strippejä, joten pyörän kyljessä olisi tietenkin lukenut 125cc (vrt. Strippi mustille piikki)

  VastaaPoista
 8. Onneksi Hesarin ei tartte sensuroida kulleja nykyjään... Jarla tekee sen valmiiksi... Tuo linkkaamasi strippi on KYMMENEN VUOTTA VANHA... OK nykyjään alastamuus=seksi

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.