Vain 12 seuraajaa - Fingerpori rautalangasta 8.4.2024

 

Päivän stripissä mies kysyy Jeesukselta, onko tällä tosiaan vain 12 seuraajaa. Tämä viittaa Raamatun kertomuksiin Jeesuksen 12 opetuslapsesta. Stripissä yhdistetään humoristisesti nykyaikaisen some-kulttuurin ja Raamatun ajan seuraajamäärät, jolloin nykyajan mittapuulla Jeesuksen seuraajamäärä tuntuu vaatimattomalta. Strippi 5211.

7 kommenttia:

 1. Fingerporin tulkinta on täysin virheellinen, koska Jeesuksella oli paljon enemmän seuraaajia, mutta vain kaksitoista heistä oli opetuslapsia. Jarla tunnetaan ateistina, joten tällaiset historialliset virheet ovat yleisiä hänen tuotannossaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostat siltä, että rakastat kristustasi ihan fyysisellä tasolla ;D

   Poista
  2. Totta kai Jarla tietää tämän, mutta vitsin takia kännykkää pitävä tyyppi ei asiaa ymmärrä. Jos sarjakuva jatkuisi, niin seuraavassa ruudussa Jesse korjaisi tyypin väitteen...mutta sehän ei olisi vitsikästä.

   Poista
 2. Aivan totta. Rautalanka olisi oikeampi, jos selityksessä korvattaisiin sana ”humoristisesti” ilmaisulla ”erittäin kaukaa puoliväkisin haettuna”.

  VastaaPoista
 3. No mutta missäs viipyy tän päivän stripin "Gulp" selitys? Kerrankin joku kaipaisisi selitystä, niin se uupuu 🤣 Uskomatonta 🤬

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selityksen sijaan tulikin kuvailu.

   Poista
  2. Ehkä strippi on englanninkielisenä liian vaikea. Kunpa Jarla vain olisi laittanut ihan kotoisasti suomeksi KLUNK.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.