Kolmen Sepon patsas - Fingerpori rautalangasta 13.6.2024

 

Kun kaupunginjohtaja Homelius pyytää Heimoa suunnittelemaan Fingerporiin Helsingin Kolmen sepän patsasta muistuttavan patsaan, Heimo suunnittelee patsaan, joka on mahdollisimman lähellä esikuvaansa niin aiheensa kuin nimensä puolesta, olematta kuitenkaan suora kopio seppäpatsaasta. Heimon suunnitelemassa Kolmen Sepon patsaassa kolme Seppo-nimistä miestä ovat makkaranpaistotikkuineen tulen ympärillä samaan tapaan kuin kolme seppää ovat patsaan esikuvassa alasimen ympärillä. Strippi 5262.

16 kommenttia:

 1. Se siitä sitten.
  Viimeinenkin rima on alitettu.
  Nyt Jarla ihan oikeasti tekee "vitsejä", jotka perustuvat vain nimien väärinkirjoitukseen, ihan niin kuin nettihäirikkömme on jo vuosia jankuttanut. Nyt ei enää ole mitään rajaa ja Fingerpori voi Karvisen tavoin jatkaa seuraavat 50 vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdit aukiselittämisestä valittamisen. Tuostakin olisi saanut paremman kolmen ruudun strippinä missä keskimmäisessä Heimo kysyy kaveriaan Seppoa patsasmalliksi. Silloin ei olisi tarvinnu kirjoittaa patsaan nimeä viimeiseen ruutuun vaan lukijan olisi pitänyt oivaltaa se itse.

   Poista
 2. Hieno kuvailutulkkaus... Milläs radiokanavalla tään esitetään? Enää ei kai tartte ihmetellä kävijämäärä pudonnut yli 50.000 eli puoleen 🤣

  VastaaPoista
 3. Seppä-Sepoille-Sepoissa jne... Ainetta hauskaan ja vaikeselkoiseen strippiin... Mutta ei

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun sinun pitää valittaa tuosta ilmaisusta "Seppo-nimistä". Ylläpitäjä ei osaa taivuttaa nimeä!!!!
   Etkö muista, Gary? Audi-niminen. Ja - uskomatonta kyllä - Seppo-niminen mies. http://www.rautalankapori.fi/2019/09/kovan-tuulen-varoitus-fingerpori.html

   Poista
 4. Entäs tän päivän paperilehden numeroimaton strippi "AAGH" ??? Hienosti skippasit sen?

  https://aijaa.com/0fJgU4

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvon Kaisa. Vitsi on ihan siinä että heimo luulee että ääni tuli lumi-aurasta, mutta se tulikin valtavaa betoni-elementtiä kuljettavasta rekasta

   Poista
  2. No voi Helmi, minä kun luulin auton kuljettavan valtavan isoa Aura-juusto kolmiota.

   Poista
  3. Nyt on saavutettu pohjat. Gary kysyy selitystä strippiin ja sitten esittää ylimielisenä toista nimeä käyttäen siihen selityksen.
   Joka on väärä. Routa on oikeassa. Aura-juustoa tuossa kuljetetaan.
   Ja kaiken lisäksi, gh, tuo stripin vuosiluku kertoo, että siitä on olemassa rautalanka.

   Poista
 5. Vähän sama vitsi kun päivän toisessa stripissä
  https://www.kaleva.fi/sarjakuvat/fingerpori väärin luettu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuo ole läheskään sama, gary. Tässä uudessa ei lueta, eikä kuulla väärin. Tässä tarvitaan jotain, joka muistuttaa kolmen sepän patsasta. Ja tulos muistuttaa nimensä ja ulkomuotonsa perusteella kolmen sepän patsasta.
   Vitsi on siinä, että vaikka nimi ja ulkonäkö muistuttavat alkuperäistä, niin seppä ja Seppo ovat oikeastaan aika kaukana toisistaan, kuten on takominen ja makkaran paistaminen avotulella.

   Poista
 6. Ensin taotaan ja siiten grillataan ja ihaillaan kätten töitä.

  VastaaPoista
 7. Julkaise tai tapan Naisia14. kesäkuuta 2024 klo 0.02

  No mutta missäs tän pvä viipyy? Ja sit vielä.ihmetellään 50.000 kävijän pudotust

  VastaaPoista
 8. Ilmarinen eli seppä tai seppo Ilmarinen on suomalaisten kansanrunojen seppäsankari, yksi Kalevalan päähenkilöistä, alkuperäinen taivaanjumala ja yksi kalevanpojista.[1][2]

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulin, että tämä ei ole mikään Wikipedia. Näin meille on täällä vakuutettu, mutta älkää pyytäkö linkkiä. Se kiellettiin.
   Olisit voinut edes editoida alaviitteiden numerot pois...

   Poista
 9. Ilmarinen eli seppä tai SEPPO Ilmarinen on Kalevalan seppäsankari, yksi Kalevalan päähenkilöistä. Tällä kertaa strippi vaati kansanrunoutemme tuntemusta.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.