Kuulantyöntäjä - Fingerpori rautalangasta 12.6.2024

 

Päivän stripin hauskuus syntyy sanaleikistä ja kaksoismerkityksestä. Lyly Rytölä on kuulantyöntäjä, joten "kuulan työntäminen" viittaa urheiluun. Toisaalta hän tunkee itsensä sopimattomasti paikkoihin, jolloin "kuula" tarkoittaa hänen päätään. Näiden merkitysten yhdistäminen luo humoristisen ristiriidan. Pienen lisänsä vitsiin tuo myös maajoukkueen toisen jäsenen dopingin käyttöön viittaava injektio pakaraan. Strippi 5261.

12 kommenttia:

 1. Eikös tässä kuulantyöntäjä ole työntånyt kuulansa takapuoleensa, josta hoitaja sitä poistaa. Ja kun Heimo kysyy asiasta, niin hoitaja moittii häntä "kuulan",eli pään työntämisestä joka paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tuo ole Heimo. Ei ole edes yhtään samaa näköä. Ensimmäisen kuvan teksti kertoo kuka ensimmäisessä kuvassa on.
   Miten kuula poistetaan ahterista ruiskeella kankkuun? Turha edes väittää, että se voisi olla puudutuspiikki, sillä se vain hämärtäisi juttua. Ja tuossa on vielä veripussi, joten yhteys dopingiin pitäisi olla aika selvä.

   Poista
 2. Se on siinä! Kävijät vihdoin pudonnut yli 50.000 kävijää kuukaudessa! Jatka samaan malliin 🤣

  VastaaPoista
 3. Mistä lähtien ihmisen päätä on kutsuttu kuulaksi? Itse en ainakaan koskaan aiemmin ole kuullut sellaisesta. Itselläni on tarjota tuolle stripille kaksi vaihtoehtoista selitystä.

  Vaihtoehtoinen selitys 1: Vitsi voi olla siinä, että kyseinen urheilija on työntänyt kuulansa tuon toisen urheilijan perseeseen ja tuo lääkäri on nyt poistamassa sitä. Tässä tapauksessa lääkärin kysymys olisi täysin aiheellinen.

  Vaihtoehtoinen selitys 2: Vitsi voi olla myös siinä, että nuo kaksi urheilijaa ovat harrastaneet keskenään homoseksiä ja tuo toinen urheilija on saanut siitä sukupuolitaudin, jota tuo lääkäri on hoitamassa ja tässä tapauksessa lääkärin kysymyksessä sana "kuula" viittaisi tuon toisen urheilijan munaan.

  Tuo vaihtoehtoinen selitys 2 tuntuu jopa todennäköiseltä, kun ottaa huomioon, että Fingerporissa on usein seksuaalisuuteen viittaavia kaksimielisyyksiä ja sitä paitsi tuntuu ihan loogiselta, että jotakin sukupuolitautia hoidettaisiin pistämällä lääkettä neulalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Mistä lähtien ihmisen päätä on kutsuttu kuulaksi?" Kiitos kysymästä 12.6.2024 lähiten... Eikä oo ees eka Jarlan keksimä sana

   Poista
  2. Kyllä päätä kutsutaan aika yleisesti kuulaksi. Myös tuo toinen selitys vaikuttaa mahdolliselta, eli kuulalla viitataan terskaan.

   Poista
  3. Kuula on todella yleinen nimitys päälle, varsinkin kaljulle, jolloin se esiintyy myös muodossa kuulapää.

   Poista
 4. Kuulantyöntäjä on mennyt työntämään kuulan kaverinsa ahteriin, josta hoitaja häntä moittii.

  VastaaPoista
 5. Olisi ollut parempi, jos tuo kuulantyöntäjä olisi ollut raskaana, ja sitten synnyttänyt

  VastaaPoista
 6. Kylläpäs täällä on tällä kertaa ihan poikkeuksellisen kaukaa haettuja horinoita tarjolla vaihtoehtoisiksi selityksiksi. Rautalankaporin selitys on erittäin looginen eikä vaadi mitään lisäolettamuksia. Kuula on ihan toimiva kaksoimerkitys päälle jonka olen ainakin itse kuullut aikaisemmin ja heittämällä loogisin ja yksinkertaisin selitys joka ei vaadi lisäolettamuksia urheilijalle jonka perseeseen pistetään neulalla, on että ko. urheilja käyttää doping-aineita.

  VastaaPoista
 7. Ja tämä EI ole Wikipedia... Täällä EI tarvitse antaa lähdettä että kuula olisi jonkun muun kuin Jarlan tai Krabolan keksimä nimitys päälle

  VastaaPoista
 8. No niin, tämän päiväiseen liittyen, Jarlanne siis todistetusti käy täällä ja Gary Agricola Hällströmin kielioppi alkaa tarttua Peraan/Paloniemiin. Enpä ennen tiennyt että seppä taipuu missään muodossa Seppoon/Sepon. Näin sitä oppii uutta. Allanne olis sopinut paremmin Heimon tilalle 👍

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.