WC vain asiakkaille - Fingerpori rautalangasta 27.6.2024

 

Päivän Fingerpori-stripin vitsi perustuu tilanteeseen, jossa ravintolan WC on merkitty "vain asiakkaille." Yleensä tämän ymmärretään tarkoittavan, että WC:tä käyttääkseen täytyy olla ravintolan asiakas. Stripissä kuitenkin käännetään tämä ajatus päälaelleen, kun ravintolan kokki, joka ei ole asiakas, ei saa käyttää WC:tä. Kokin kertoessa, että hänellä on hätä, eli hänen täytyy mennä vessaan, toinen henkilö antaa hänelle sorsan (virtsakannun) ratkaisuksi. Huumori syntyy siitä, että odotetun WC:n käytön sijaan kokki joutuu turvautumaan tähän epätavalliseen ratkaisuun. Strippi 4983. Uusinta.

5 kommenttia:

 1. Päälaelleen?
  Ajatushan on päälaellaan arkielämässämme, kun asiakasvessaa saa käyttää henkilökuntakin.
  Tuossa ravintolapäällikkö pistää asiat kohdalleen.
  Käytännön elämässä se tapahtuu kuitenkin useimmmiten niin, että henkilökunnalle on omat saniteettitilansa, joten sorsaa tms. apuvälinettä ei tarvita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiakas tuossa yhteydessä tarkoittaa pikemminkin henkilöitä, joilla on asiallista asiaa kiinteistöön. Asiaton käynti kielletty.
   Mutta joo, yleensähän henkilökunnalla lienee omat tilat. Vitsi on siinä, että pomo ottaa tuon niin kirjaimellisesti.

   Poista
 2. Tulee mieleen eräs Raisiolainen kauppakeskus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskellä lausetta raisiolainen kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella. Samoin mieli. Kauppakeskus taas kirjoitetaan yhteen.

   Poista
 3. Vitsihän on siinä, että kyltti normaalisti tulkitaan tarkoittavan SITÄ wc:tä, jossa kyltti on: (Tämä) wc on vain asiakkaille. (Henkilökunnalle voi olla oma wc ja usein onkin). Stripissä kyltti tarkoittaa tavallisesta poiketen, että (koko ravintolassa on) wc vain asiakkaille.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.