Sataa veikkaan - Fingerpori rautalangasta 6.6.2024

 

Päivän Fingerpori-stripissä toimittaja kysyy kaupunginjohtaja Homeliukselta, kuinka paljon väkeä hän odottaa tulevan uuden puiston avajaisiin. Homelius vastaa: "Sataa veikkaan," mikä on kaksiselitteinen vastaus. Se voi tarkoittaa joko "sataa ihmistä" tai "sataa vettä." Viimeisessä ruudussa selviää, että Homelius tarkoitti sateen mahdollisuutta, koska hän seisoo yksin sateisessa puistossa. Stripin huumori syntyy tästä monitulkintaisesta vastauksesta ja lopullisesta paljastuksesta, jossa puiston avajaisiin ei tullutkaan yhtään ihmistä, mutta Homeliuksen arvaus osui silti oikeaan. Strippi 5257.

4 kommenttia:

 1. Otaksun Homeliuksen veikanneen sataa avajaisvierasta. Homeliuksen harmiksi toteutui veikkauksen toinen merkitys, jota hän ei ollut osannut edes ajatella.

  VastaaPoista
 2. Minusta Homelius ei missään nimessä viittaa sateen mahdollisuuteen, vaan hän veikkaa tulijoiden määräksi sataa. Arvelu sateesta ei myöskään ole looginen vastaus kysymykseen ihmisten määrästä. Vitsi on siinä, että väärä tulkinta Homeliuksen lausahduksesta osuukin oikeaan. Homeliuksen olemus viimeisessä kuvassa ei millään lailla viittaa siihen, että hän olisi odottanut sadetta. Eikä hänellä ole edes sateenvarjoa.

  Paloniemin kirjoittama. Ja hyvä. Joku trolli kuitenkin väittää, että Jarla laittaa kaikkein surkeimmat ideansa Paloniemin nimiin. Eikä millään usko, vaikka toistuvasti kerrotaan, että Paloniemi on Jarla avopuoliso.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeisestä kuvasta ei käy ilmi ihmisten määrä, koska kuvassa näkyy vain hyvin kapea kaistale puistoa. Heitä voi olla vaikka tuhat, eli erittäin huono strippi.

   Poista
 3. Homelius veikkaa paikalle tulevien määräksi sata, mutta ihmiset luulevat hänen sanovan: ”Sataa, veikkaan”, ja jäävät siksi tulematta.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.