2081 - Fingerpori rautalangasta 31.3.2021

 

Päivän Fingerporissa nähdään visio tulevaisuudesta vuoteen 2081, jolloin robotit ovat luoneet oman sivilisaationsa. Stripissä nähdään, että ensimmäinen lenkki robottien evoluutiossa ja rakkaudella muistettava esi-isä tulevaisuuden roboteille on meidän aikamme robotti-imuri. Taustalla toinen robotti mahdollisesti seuraa kuinka suomalainen artisti Sanni kirjoittaa vielä lauluja rakkaastaan.

9 kommenttia:

 1. Mistä sinä sen Sannin tempaisit? Aira Samulin olisi käynyt paremmin.

  VastaaPoista
 2. Rautalangoittajan Sanni- juttu meni täysin ohi.

  En näe kuvassa sen enempää ketään taustalla olevaa robottia kuin mitään viittausta Sanniinkaan.

  Robotti -sanan tausta on muuten slaavilaisten kielten työntekijää merkitsevä sana. Ensimmäinen roboteista puhunut oli tsekkiläinen kirjailija Karel Capek näytelmässään R.U.R.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanni-niminen artisti on joskus vuosia sitten laulanut kappaleen siitä, miten hän kirjoittaa lauluja ex-rakkaastaan vielä 2080-luvulla. Rautalangan kirjoittaja on havainnut viittauksen Sanniin ilmeisesti stripin otsikon vuosiluvusta.

   Sivumennen sanoen on kyseisellä artistilla muuten korvia riipivästi autotunella tuotettu ääni. Ei kestä kuunnella.

   Poista
  2. Hyvä rautalangan rautalanka! Kyseessä on pieni mauste muuten harvinaisen yksioikoiselle rautalangalle, sillä itse strippi on hyvin yksinkertainen, eikä todellisuudessa sisällä viittausta taiteilijoihin.

   Poista
  3. Jarlan tuntien niin viittaus on aivan ilmeinen, sillä paljon enemmän sisäpiirimäisempiä juttuja on ollut kuin 2010-luvun soitetuimpaan lauluun (2080-luvulla) viittaus.

   Toinen esittelee 2010-luvun hitin robotti-imuri ja toinen taustalla kuuntelee samalta kymmeneltä suosituinta singleä. On vielä niin legendaarisen Rock-Ola:n näköinen kuuntelija.

   Poista
 3. "2081 - Fingerpori rautalagasta 31.3.2021"

  Rautalagaan voisi lisätä yhden ännän.

  VastaaPoista
 4. Mihin on kadonnut hyvä Fingerpori/huono Fingerpori -äänestys?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Google on jostain syystä poistanut tämän toiminnon pois käytöstä.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.