Höyrykoneen keksiminen - Fingerpori rautalangasta 22.3.2021


Kun Fingerporissa tehdään historiallinen saavutus ja keksitään höyrykone, luulisi sen tulevan käyttöön teollisuuteen tai liikkumiseen. Stripissä kuitenkin nähdään, että ensimmäisenä höyrykone otetaankin viihteelliseen käyttöön esiintymis- ja lavatekniikassa. Tähän tarkoitukseen käytettäviä laitteita nimitetään nykyisin savukoneiksi.

Mahdollinen tulkinta stripistä on myös se, että kun fingerporilainen mies kertoo keksineensä höyrykoneen, voisi hänen luulla tehneen hyvin merkittävän keksinnön, mutta todellisuudessa mies onkin keksinyt vain savukoneen, eikä suinkaan työhön soveltuvaa laitetta. Tätä tulkintaa ei kuitenkaan tue viimeisessä ruudussa nähtävä keksijän ilme, joka antaa olettaa keksijän olevan yllättynyt luomuksensa käyttökohteesta.

4 kommenttia:

  1. Höyry-kone oli myös suomalainen rockyhtye. Liittyisikö siihen?

    VastaaPoista
  2. Luulin, että tämä liittyy Höyry Häyriseen jotenkin

    VastaaPoista
  3. 1765 James Watt keksi myös erillisen lauhduttimen jolla saatiin myös syntynyt alipaine tekemään työtä männälle mikä käytännössä tuplasi hyötysuhteen ja mahdollisti modernin höyrykoneen ja pani alulle teollisen vallankumouksen. Kuvassa on kaksi höyrylähdettä jotka tuottavat tuplasti enemmän savua kuin yksi.

    VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.