Ei mitään tekemistä huumekaupan johtohahmojen kanssa - Fingerpori rautalangasta 6.5.2022

 

Päivän stripin vitsi perustuu olla tekemistä -sanaparin kahteen erilaiseen merkitykseen. Kun toimittaja kysyy kiekkoilijalta, onko tällä tekemistä huumekaupan johtohahmojen kanssa, tarkoittaa hän kysyä tunteeko tämä kyseisiä henkilöitä. Kiekkoilija ymmärtää asian kuitenkin toisella tavalla ja vastaa kieltävästi, koska hän ja huumekauppiaat eivät ole juuri nyt keksineet mitään tekemistä. He oleilevat kuitenkin parhaillaan samassa asunnossa ja ilmiselvästi tuntevat toisensa, joten toimittaja saa väärän vastauksen kysymykseensä. Strippi 4650.

5 kommenttia:

 1. Jarlalla on tainnut mennä ilmaukset "olla tekemistä jnk kanssa" ja "olla tekemisissä jnk kanssa" sekaisin. Toimittajan olisi pikemminkin pitänyt kysyä: "Oletteko te tekemisissä huumekaupan johtohahmojen kanssa?"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan on ihan tavallinen ilmaisu, eli ei Jarla ole tässä mitään sekoillut. Eikä edes toimittaja. Strippi siis toimii ihan moitteettomasti. Ainakin täältä Länsi-Suomesta katsottuna. Muualla saattaa toki olla eri tavalla. Ei olisi ensimmäinen kerta.

   Poista
 2. Ymmärtäisin toimittajan kysymyksen muodossa "onko teillä mitään (yhteistä) tekemistä". Näinollen jos Ismo vastaa ettei ole niin hän käytännössä ilmoittaa ettei hän ole tekemisissä huumepomojen kanssa tai vaihtoehtoisesti hän valehtelee. En kuitenkaan voisi ymmärtää sitä rautalankaselityksen muodossa. Tämä ei kuitenkaan ole rautalankaporin vika vaan Jarlan epäonnistuneen sanaleikin seurausta.

  VastaaPoista
 3. Toimittaja on juonessa mukana ja kysyy niin ettei Ismon tarvitse valehdella. Muistan hyvin miten eräänä päivänä ohrahalmeen takana naapurin lato paloi ja kun tulin kotiin nokisena ja neulasia joka puolella puserossa niin isoisä kysyi onko minulla jotain tekemistä tuon ladon kanssa. Juu ei ollu. Kaveri oli jo sytyttäny, joten ei sinne latoon voinu mitään mennä tekeen kun se lato paloi.

  VastaaPoista
 4. Ihan oikein tuo sanaleikki menee. Kielitaidottomien nillitystä kommenteissa, kuten täällä usein. Gh:n tasolle nää nykyiset eivät tosin pääse.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.