Sähköpyörän kantama - Fingerpori rautalangasta 4.5.2022

 

Kun Heimo kertoo Allanille sähköpyörän kantaman olevan 400 km, ymmärtää Allan asian väärin. Allan ajattelee sähköpyörän kantaman tarkoittavan samaa asiaa kuin tykin kantama, eli Allan odottaa pyörän lentävän ilmassa 400 kilometrin matkan ja pettyy heiton jäätyä lyhyeksi. Todellisuudessa Heimo tietenkin tarkoitti sähköpyörän kantamalla sitä, että pyörän akussa riittää virtaa 400 kilometrin ajamiseen. Strippi 4649.

3 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisesti valittu kantama tuo 400km. Pikaisella googlauksella 400km kantaman sähköpyörää ei ole edes olemassa. Miksi siis päätyi tuollaiseen lukuun kun se olisi voinut olla melkein mikä vain realistinenkin luku ja strippi olisi edelleen toiminut. Ainakin nykyisellä selityksellä. Tykistön kantama ei myöskään ole edes sinnepäin. Herää epäilys että sillä on piilomerkitys jota en vain tajua. Luvussa ei ole mitään järkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 400 km on varmaan vain valittu ilman sen kummempia miettimisiä

   Poista
 2. Sähköpolkupyöräsaä saa moottori toimia vain poljettaessa. Joissain moottori toimii kun polkimet liikkuu, jossain taasen se keventää polkemista ohjaustehostimen tavoin.

  Näin ollen pienellä tehostuksella, ja isolla polkimemisella voi ajaa vaikkapa 500km.

  Toinen asia on tietenkin L1e luokan pienitehoinen polkimiööa varustettu mopo (1kw/25km/h) joka saa kulkea polkematta

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.