Venäjän kirjeenvaihtaja - Fingerpori rautalangasta 13.5.2022

 

Tavallisesti kirjeenvaihtajan työ tarkoittaa uutisten ja tietojen välittämistä toisesta maasta. Päivän stripissä nähdään kuitenkin toisenlainen merkitys Venäjän kirjeenvaihtajalle, sillä stripin kirjeenvaihtaja poistaa alkuperäisen venäläisen kirjeen kuorestaan ja vaihtaa sen toiseen kirjeeseen. Näin Venäjän kirjeenvaihtaja harjoittaa sensuuria ja levittää väärää tietoa. Strippi 4656.

5 kommenttia:

 1. OK, eli Hesari julkaises Venäjä aiheisen stripin, mutta sensuroi Hakaristi aiheisen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No katsos kun Hitler voitti hakaristin omakseen samoin kuin Mussolini Caesar-tervehdyksen. Näitä kahta demonisoitua aihetta ei siten voi käyttää missään millään tavoin.

   Poista
  2. Missä sitten olet nähnyt tuollaisen hakaristiaiheisen? Ja milloin? Tällaisessa tapauksessa pitäisi antaa hiukkasen enemmän taustaa.

   Poista
  3. Tarkoitan srippiä nro 3871 joka julkaistiin 14.12.2019. Julkaisu löytyi mm. Fingerporin omalta facebook sivulta.

   Hesarissa sen sijaan julaistu silloin uusinta "hullun kuriset perheet" strippi nro. 3529

   Tässä yksi linkki alkuperäiseen sensuroituun.

   https://i.redd.it/ol13gfijwq441.jpg

   Joten kyllä tässä tilanteessa Venäjän haukkuminen on paljon vakavempaa kuin pari vuotta sitten vitsailu jostain ikivanhasta sodasta

   Poista
  4. Ei tuo Finnair-strippi ole varsinaisesti mikään hakaristi-strippi. Toki siellä on taustalla sekin, mutta tuossa viitataan siihen kuinka äärioikeisto kaappaa kaikki Suomen tunnukset. Ensin meni vaakunaleijona, jota ei enää kehtaa käyttää ja lippukin on jo jonossa. Jos kyse oli oikeasti sensuurista, niin syy tuskin oli hakaristi, vaan se, että tuumittiin jonkun ottavan turhan vakavasti tuon lipun liittämisen natseihin. Monethan kuvittelevat kaiken lehdissä esiintyvän materiaalin kuvastavan lehden virallista kantaa.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.