Vuohenjuusto - Fingerpori rautalangasta 31.5.2022

 

Päivän stripissä rouva uskaltautuu maistamaan ensimmäistä kertaa vuohenjuustoa. Hetken kuluttua Saatana ilmestyy ja kertoo rouvan kutsuneen häntä. Tästä voidaan päätellä, ettei vuohenjuuston maku miellyttänyt rouvaa, vaan sai hänet kiroilemaan paholaisen nimeä. Strippi 4670.

16 kommenttia:

 1. Ettei vaan ollut kutunjuustoa...

  VastaaPoista
 2. Minusta tuo ilmestyvä hahmo näyttää vuohelta. Voisiko tällainen tulkinta olla mahdollinen, että kyseessä olikin juustossa elänyt vuohihenki, jolloin "vuohen juusto" tarkoittaisi suunnilleen samaa kuin "lampun henki". Siinä tapauksessa oikeampi ilmaus olisi tosin "juuston vuohi".

  Olipa oikea tulkinta sitten tämä minun esittämä tai Rautalankaporin esittämä, niin tämä strippi oli joka tapauksessa siitä heikommasta päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tulkitsen niin, hahmo on vuohi. Ja näin ollen, kun kerran ollaan aikeissa syödä vuohen juustoa, vuohen on itsekin päästävä osingoille, syömään omistamaansa juustoa.

   Poista
 3. Stripin ideahan on siinä, että kristinuskossa paholainen tavataan kuvata vuohena. Eli vuohenjuusto on yhtä kuin paholaisen juusto, joka sitten toimii syötäessä niin että paholainen kutsutaan paikalle. Heikko srippi minunkin mielestäni.

  VastaaPoista
 4. Saatana ilmestyy usein puoliksi eläimenä ja puoliksi ihmisenä. Yleistä on, että saatanalla on vuohen pää. https://en.wikipedia.org/wiki/Baphomet

  VastaaPoista
 5. "voidaan päätellä, ettei vuohenjuuston maku miellyttänyt" - Saattoipa se miellyttääkin: "Oi Saatana".

  VastaaPoista
 6. Ajattelisin pikemmin (Fingerporille tyypillisellä linjalla), että koska vuohenjuusto on aika voimakas ummetusta aiheuttava ruoka, mummo on kaasutellut ja sieltä on ilmestynyt tuo "suolen henki".

  VastaaPoista
 7. Mummo sanoo maistetaan, ei maistanpa, eli voisi ajatella, että vuohi (eli saatana), jonka juustoa syödään, ymmärtää tämän kutsuna maistamaan mukana...???

  VastaaPoista
 8. Ymmärsin tän ihan eri tavalla, mutta joo, voi olla myös noin.

  VastaaPoista
 9. Ei taida Jarlakaan pitää vuohen juustosta

  VastaaPoista
 10. Eiköhän pointti ole se, että saatana on kuvattu tyypillisesti vuohen muotoon ja lisäksi juusto viitannee ns. sissijuustoon.

  VastaaPoista
 11. "Se on levinny" sanoisi korjaamopäällikkö Mehtonen. Vanhastaan tiedetään Israelin kansaa kehoitetun Jom Kippur pyhän aikaan siirtämään syntinsä vuohipukin(syntipukki) selkään ja ajamaan sen erämaahan. Demonien päällikkö Azazel (Raamatun Eenokin kirja) on laajentanut reviiriään ja sijoittanut kutsun nimeään kantavaan juustoon.

  VastaaPoista
 12. Enpä luule mitään tästä stripistä tällä kertaa.

  VastaaPoista
 13. Nyt meni kyllä strippi yli hilseen. Ei se nyt noin tyhmä voi olla ku selityksessä.

  VastaaPoista
 14. Juuri samaa mietin: "Vuohen kuttujuustoa".

  VastaaPoista
 15. Tämä on kyllä hankalasti aukeava strippi, mutta voisiko tässä olla viitattu saatananpalvojien otaksuttuihin rituaaleihin vuohen ruumiinnesteellä. Tyypillisimmin kyseessä lienee veri, mutta stripissä maito jalostettuna juustoksi näyttää yhtälailla kelpaavan paholaisen kutsumiseen.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.