AY-mafia - Fingerpori rautalangasta 2.1.2024

 

Vuoden 2024 ensimäisessä Fingerporissa mies sanoo inhoavansa AY-mafiaa, jonka voisi luulla tarkoittavan ammattiyhdistysliikkeen mudostamaa kuvainnollista mafiaa, koska sillä on suuri yhteiskunnallinen valta ja keinoja uhkailla demokraattista järjestelmää esimerkiksi lakkoilemalla. Stripissä on kysymys kuitenkin oikeasta mafiasta, jonka jäsenet kuuluvat ammattiyhdistykseen ja osaavat siksi vaatia kaikki heille kuuluvat edut. Strippi 5134.

5 kommenttia:

 1. Muistelen jonkun joskus kertoneen, että Rautalangoittaja on kokoomuslainen. "...ja keinoja uhkailla demokraattista järjestelmää..."
  Tässä kohtaa Sam Waterston nousee ylös ja sanoo: Your honor, I'll rest my case.

  VastaaPoista
 2. Yli 40.000 kävijän romahdus, ja selitys uupuu taas? Vinkki tippi ja tipi taipuu samalla tavalla.

  Tipi: https://fi.wikipedia.org/wiki/Tipi
  Tippi: https://fi.wikipedia.org/wiki/Palveluraha

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. gary, miksi sinä tyrkytät tänne ilmiselviä selityksiä, mutta sitten, kun tulee jokin, joka on oikeasti hankala, niin et tarjoa mitään selitystä.
   Tuolla sinä vain alleviivaat sitä, että et ole kovinkaan nokkela. Ja tuon lisäksi todistat sen sillä, että vaadit selityksiä vanhoihin, jotka on jo selitetty. Sinä totisesti et ole edes keskinkertainen älyltäsi.

   Poista
  2. Miksi stalkkaat? Miksi et keskustele asiallisesti? Mitä kostut siitä että kerrot itseselviä asioita? Jos Facessa kysely "kokiksen oikea väri" niin vastaat heti "musta" tuleeko hyvä olo kun tajuaa jotain?

   Poista
  3. gary, miksi sinä et kommentoi tänne asiallisesti, vaan koko ajan haukut ylläpitäjää ja valitat kävijöiden määrästä ja muusta.
   Ja mitä sinä kostut siitä, että tulet tänne kertomaan aamuyöllä selityksen ilmiselvään strippiin ja vaadit sitten kiitoksia kuin olisit tajunnut jotain merkittävää.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.