Tunnelmallinen asunto - Fingerpori rautalangasta 11.8.2023

 

Kun mies kertoo löytäneensä niin tunnelmallisen asunnon, ettei lähde sieltä kuin kilon paloina, hänen luulisi käyttävän kielikuvaa tarkoittaakseen että asunto on niin viihtyisä ettei hän aio koskaan muuttaa siitä pois. Yllättäen näin ei asia kuitenkaan ole, sillä seuraavassa kuvassa Allan on muuttamassa miestä toisaalle kirjaimellisesti kilon paloina, eli mies tarkoittikin että asunnon tunnelmallisuuden vuoksi hän haluaa muuttaa nimenomaan kilon paloina. Strippi 5016.

4 kommenttia:

 1. Meillä vastaavassa tilanteessa sanotaan seuraavan muuttoauton olevan Prami ja sen tilaa joku muu kuin minä:
  https://www.memoria.fi/

  VastaaPoista
 2. En tajua vaikka yritätte vääntää rautalangasta. Onko mies tapettu ja pilkottu kilon paloiksi? Eihän se ole muuttamista. Selityksenne mukaan mies halusi tulla paloitelluksi koska asunto on mukava. Eihän tuossa ole mitään järkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa tehdään sanonnasta "lähteä vain kilon paloina" konkreettista ilman mitään järkeä. Yhtä järkevä kuin eräässä muuten hienossa lyhytsarjassa Jukka Enon vastaus "puolen kilon paloina" baarimikon kysymykseen "miten voit".

   Poista
  2. Ajattelin tämän menevän aika lailla synkkyyden puolelle, jonnekin Uhrilampaiden tasolle. Mielessäni strippi kääntyy ohjeeksi: "Ei kannata mennä sanomaan, että 'täältä en lähde kuin kilon paloina', ellei todella halua joutua raa'an paloittelumurhan uhriksi." Allanin virne kruunaa kaiken. Hän ei tiedä kuljettavansa ihmisen ruumiin paloja, ja että murhaaja on vielä vapaalla jalalla. Totuus tulee paljastumaan Allanille myöhemmin poliisitutkinnan edistyessä ja virne katoaa siinä vaiheessa. Kyseeseen olisi tullut myös jäteauto muuttoauton sijaan.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.