Muutama ranskalainen viiva - Fingerpori rautalangasta 17.8.2023

 

Kun mies kertoo, että suuretkin kirjailijat saattavat aloittaa romaanin suunnittelun muutamalla ranskalaisella viivalla, luulisi hänen tarkoittavan luetelmaviivaa, eli listaa ideoista jotka alkavat väliviivan kaltaisella merkillä. Toisessa kuvassa ranskalainen viiva saa kuitenkin toisenlaisen merkityksen, sillä siinä viiva tarkoittaa kokaiinia, joka tyypillisesti asetellaan viivan muotoon ennen nenään vetämistä. Ranskankieliset repliikit kääntyvät "Tämä kokaiini on mahtavaa" ja "Kyllä". Strippi 5021.

15 kommenttia:

 1. Miten kokaiini ja ranskalainen liittyvät yhteen, Jarla???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisi, että jokainen aikuinen tietää mikä on ranskalainen viiva. Se on tällainen:
   - sitä käytetään luetteloissa
   - sen avulla erotetaan eri kohdat toisistaan
   - se selkiyttää missä yksi kohta alkaa ja toinen loppuu
   - sen avulla näkee nopeasti kuinka monta kohtaa on
   - se auttaa tiivistämään ydinkohdat lyhyiksi kokonaisuuksiksi
   - vaatii vähemmän inspiraatiota kuin tekstin lopullinen tyyli
   - toimii aloittamista helpottavana tekijänä, kun kynnys laadun suhteen ei ole niin korkea.

   Kirjailijoille tuo on erittäin suuri apu vaikkapa tällaisessa muodossa:
   - henkilöt: Heimo, opettaja, oppilas
   - Paikka: kirjallisuuden tunti iltakoulussa tms
   - ( kuva 1) tapahtuma: opettaja näyttää taululta opetettavaa aihetta
   - repliikki: opettaja: Suuretkin kirjailijat...

   Ja niin edelleen. ( Oikeasti tein tämän vain ihan harjoituksena, enkä opettaakseni geehoota, sillä edes hän ei voi olla noin tietämätön, vaikka onkin vasta noin 14-vuotias. )

   Poista
 2. Tässä olisi voinut viivalla tarkoittaa myös tiettyä vulvan mallia.

  VastaaPoista
 3. luulisi hänen tarkoittavan luetelmaviivaa"

  Jos tämä olisi Wikipedia, niin lisäsin tekstin "kenen mukaan?" Sillä viiva käsite on tuttu jokaiselle fingerporin lukijalle.

  Ja kävijämäärän romahduksesta päätellen täällä pyörii aina sama porukka

  VastaaPoista
 4. Mikäli viivoilla aloittaneet jäävät ihastelemaan viivojaan niin heille käy kuin minulle Vaughan vasaran kanssa. Hyvän aikaa ihastelin miten hieno se on ja hyvin tehty. Silti jäi pihavaja rakentamatta.

  Ranskalaisen viivan seuraava vaihe on ottaa käyttöön euforian synnyttämä psykedeelinen mind map ja antaa ideoiden virran soljua käsikirjoitukseksi asti ja esitellä se kustannustoimittajalle.

  VastaaPoista
 5. Kummasti vaihtelee Penan mielipiteet kokaiinista

  Tänään se on siistiä ja mahtavaa, mutta 8.8.2020 stripissä se aiheuttaa velkaa niinpaljon että huumeiden vuoksi pitää myydä asunto

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään huumeiden vuoksi menee kyky kirjoittaa ja mielen täyttää vain viiva itse. Päivän Fingerpori osoittaa hienosti miten päin vastoin huume toimii siihen glorifioituun mielikuvaan nähden.

   Poista
  2. En muistanutkaan, että Pena näyttää tuolta. Luulin kyseessä olevan jonkun täysin keksityn henkilön, jonka mielipiteet eivät ole yksi yhteen Jarlan mielipiteiden kanssa. Kuten kirjallisuudessa usein on todettavissa, kaikki henkilöt eivät ole tekijän omakuvia. Mutta kaipa se sitten on Jarla, kun joku tuntematon henkilö internetissä niin väittää. Hyi Jarlaa.

   Poista
 6. Tainnut vedetyn viivan myötä vieraskirjan viimeöinen Sairaanhoitajan "silmii vällii" - kommentti mennä pahasti silmii vällii kun ei enää näy kommenttia. Eipä silti, en sitä juttua tajunnut itsekään. Tai mitään muutakaan hoitsun höpinoistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko sairaanhoitaja siis GH? Senkö takia hän vainoaa Rautalangoittajaa, joka on ymmärtääkseni lääkäri?

   Poista
  2. Mikä tai kuka on tämä GH?

   Poista
  3. Mitä tämä gh siis meinaa? Pitäisikö muutenkin luopua ennakkotarkastuksista ettei moni kysy tai kommentoi samaa asiaa?

   Poista
  4. GH on kutsumanimi tietyntyyppisille kysyville tai selittäville kiinnostavalla tavalla provosoiville kommenteille, joita oikein odotetaan.

   Poista
  5. Routarajan vastaukseen vielä täsmennyksenä, että GH on ihan tämän sivuston sisäinen ilmaisu ja perustuu erääseen tyyppiin, joka aloitti tuolla nimimerkillä. Sittemmin hän on käyttänyt melkoisen määrän nimimerkkejä, joissa useissa oli aika sadistista kuvakieltä ja ilakointia tunnettujen rikosten uhrien kustannuksella.

   Juuri GH oli syynä siihen, että täällä alettiin ennakkotarkastaa kommentit ja päätös oli erinomainen. Ihan epäilemättä GH jatkaa edelleen täällä, vaikka varmasti täällä on monta muutakin idioottia käynyt.

   Kaikkein lievimmästä päästä GH:n jutuista ovat erikoiset taivutukset ( Allanteen, Keinänenin jne ), joita täällä ovat muutkin alkaneet viljellä. Yleensä hän valittaa siitä, että selitys on väärä tai sitten se on myöhässä. Usein valittaa myös siitä, että miksi tänään ei ole selitetty jotain jossain peräkylän ilmaisjakelussa julkaistua Fingerporia, joka yleensä on täällä selitetty tuoreeltaan jo vuosia aiemmin.

   Tuon lisäksi hän usein kyselee, että kuka tai mikä on gh ja ehdottaa ennakkotarkastuksen poistamista. Ja ilakoi, jos kävijämäärät ovat laskussa.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.