Mahtuu normaaliin henkilöautoon - Fingerpori rautalangasta 21.8.2023

 

Päivän stripissä mies on ostamassa Heimolta astianpesukonetta, mutta hänen autovalintansa on hyvin huono astianpesukoneen ostamiseen. Vaikka Heimo kertoo koneen sopivan normaaliin henkilöautoon, eli koneen liikuttamisen pitäisi olla autoilevalle henkilölle ongelmatonta, ei miehen epänormaalissa autossa todennäköisesti ole lähellekään riittävästi tavaratilaa tiskikoneen kuljetusta varten. Strippi 5024.

14 kommenttia:

 1. Minä ymmärsin tuon stripin niin, että nuo ensimmäisen ruudun puhekuplat ovat kännykästä kuuluvaa puhetta ja Heimo on siis ostaja eikä suinkaan myyjä.

  VastaaPoista
 2. Olisikohan tässä nyt kuitenkin joku muukin kulma kun varsinainen juju loistaa poissaolollaan? Ostajan mainosautovalinnasta tulee mieleen että mahtuukos tommonen persiisiin kun pärisee, mutta ei tuosta oikein vitsikästä silläkään saa..?

  VastaaPoista
 3. Ontuva selitys, ei mene jakeluun. Mikä merkitys on urheiluauton kyljen tekstillä? Pitäisikö sen pesukoneenkin mahtua sinne kakkoseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luet hiukan liikaa tuosta. Urheiluauton kyljessä olevan mainoksen on vain tarkoitus alleviivata sitä, että kyseessä ei ole normaali henkilöauto, vaan aika poikkeuksellinen.
   Periaatteessa siinä olisi voinut olla vaikkapa sirkuksen mainos tai mitä tahansa muuta, kunhan se vain olisi epätavallista. Mutta Jarla on Jarla, joten laittoi sitten tuollaisen. Sai ehkä inspiraation auton virtaviivaisesta muodosta - voidaan jopa ajatella, että Fingerporin maailmassa mainosta tarjottiin kyseiseen autoon juuri siksi, että se muistuttaa muotoilultaan mainostettavaa tuotetta.

   Varsinaisesti vitsi on siinä, että normaali arjessa usein käytetty ilmaisu ei toimikaan näissä olosuhteissa. Vastaavan stripin saisi siitä, että Heimo myisi vaikkapa puhelinta, jonka sanoisi olevan käteen sopiva ja ostajaehdokkaalla olisikin jollakin tavalla poikkeukselliset kädet ( minimaaliset, jättimäiset, 15 sormea, sormet taittuvat väärään suuntaan... )

   Eli tämä on huono.

   Poista
 4. Eikös puhekuplasta lähtevän suuntaulokkeen mutkittelu sarjakuvan säännön mukaan tarkoita puheen epäsuoraa luonnetta? Heimo kuulee puhelimessa vuorosanat, jotka ovatkin hänen omat ainakin Rautalangan mukaan. Vertauksena päivän HS:n sarjakuva Keskenkasvuisia, jossa perheen äiti saama viesti lukee paperilla ja sen teksti on ilmaistu suuntaulokkeen mutkittelulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkistin vanhemmista stripeistä ja kyllä siellä ihan suora puhekin on tuollaisella mutkittelevalla nuolenkärjellä. Myös televisiosta tuleva puhe on vastaavalla kärjellä. Radiosta ja junan kaiuttimista yms sähköisistä lähteistä tuleva ääni on tosin puhekuplassa, jonka ääriviivat ovat sahalaitaisia. PAITSI televisiossa. Jopa silloin, kun televisio on sellaisesta kulmasta, että puhujan naamaa ei näy.

   Ja sitten lopulta peruuteltuani tarpeeksi kauas löytyi strippi 17.5.2023, eli "Yksikään varoitusvalo ei pala". Siinä on sekä puhelimeen puhuminen että puhelimesta kuuluva ääni. Kummassakin on mutkikas kärki, mutta puhelimesta tuleva ääni on sahalaitaisessa kuplassa.

   Kuten Nikke Knatterton sanoisi; johtopäätös: tämän päivän stripissä puhuja on se henkilö, joka kuvassa kulloinkin näkyy.

   Poista
 5. Alkuperäistä ideaa lukeneena et ei pesukone tai auton muoto/tekstit liity mitenkään itse vitsiin:
  Lefa wrote on 18/08/2023 at 11:02:
  - Heimo Vesa laittaa nettiin myynti-ilmoituksen esim. nojatuolista, pesukoneesta tms. ja ilmoituksessa lukee "mahtuu normaaliin autoon" - ostaja tulee paikalle jollain epänormaalilla autolla kuten esim. Klovniautolla, Oscar Meyer-nakkimobiililla, A-Teamin pakulla tms. - sohva ei mahdu ostajan autoon koska se ei ole "normaali" auto

  VastaaPoista
 6. Selitys on oikea. Ostajan auto on tosiaan epänormaali. Nuo puhekuplat aluksi tosin hämäsi itseänikin.

  VastaaPoista
 7. Olisiko ideana se, että pesukone mahtuu _normaaliin_ henkilöautoon, mutta ostajalla onkin epänormaali henkilöauto?

  VastaaPoista
 8. Mitä tätä pohtimaan. Muutaman muun viimeaikaisen kanssa tämä on vaan luokattoman huono. Pesukone ei mahdu peräpuikkomainosautoon. haa haa.

  VastaaPoista
 9. Ei tuo ole mainosauto, vaan kilpa-auto.

  VastaaPoista
 10. Oikeasti myyjä kysyisi tuletko hakemaan laitteen vai haluatko kotiin kuljetuksen, joka maksaa lisähintaa.

  VastaaPoista
 11. Tässon mitä luultavimmin ollut alunperin eri repla, tyyliin "Saat varmasti mahtumaan auton perään", ja vitsi on sittemmin kadonnut puhekuplaan sovitettaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole, sillä täällä on jo kerrottu mitä luki siinä nimimerkki Lefan tekemässä ehdotuksessa, josta tämä on tehty.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.