Älkää jättäkö lojumaan - Fingerpori rautalangasta 22.8.2023

 

Päivän stripissä jättiläishirviö Godzilla on hyvin samaistuttavassa tilanteessa astuessaan vahingossa maassa lojuvan pienen terävän esineen päälle satuttaen jalkapohjaansa. Ihmisillä esine on tällöin tyypillisesti Lego-palikka, mutta Godzilla ajattelee ihmisten jättäneen taloja maahan lojumaan hänen harmikseen. Tilanteeseen liittyy myös toinen yllättävä näkökulma, sillä Godzilla kuvataan yleensä stereotyyppisesti tuhoamassa jopa suuria kerrostaloja, mutta stripissä pieni talo satuttaakin Godzillaa. Strippi 5025.

10 kommenttia:

 1. Gh, olenko ainut joka osaa sanoa noin 80-90% varmuudella mikä strippi on Penan käsialaa, katsomatta signeerausta?

  Eilisen tosin olisin luokitellut Penan tekemäksi, ellen olisi itse muistanut tuota ideaa vieraskirjasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenelle puhut? Ei täällä ole tällä hetkellä näkyvissä mitään mikä viittaisi garyn läsnäoloon.

   Poista
  2. Sano vaan Gary Hällström niin saadaan niitä Google tuloksia....

   Rakenne tosiaan epäselvä, aina ei tiedä onko kommentti vastaus toiselle, tai kommentoidaanko itse strippiä

   Poista
  3. Anna jo olla gh. Sinun halusi tulla kuuluisaksi on säälittävää.

   Poista
 2. Eivät lapset jätä Legojaan lattioille lojumaan aikuisten harmiksi, vaan piittaamattomuuttaan, joten Godzillalla ei tässä kontekstissa ole mitään syytä olettaa, että talot on jätetty noin tarkoituksella sen harmiksi.
  Kerrostalot ovat tyypillisesti tylppiä, omakotitalot taas harjakaton vuoksi terävämpiä.

  Jos hirviömäistä morsianta kutsutaan nimityksellä bridezilla, niin millä nimityksellä voisi kutsua hirviömäistä uskovaista? Godzilla.
  Jostain syystä tuo ei oikein toimi...

  Maailman kammottavin juusto on Gorgodzilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapselta jää leikit levälleen kuten niin usein aikuisilta jää levälleen jonkun työjutun työkalut ja tarvikkeet. Silti aikuiset puhuu ja moittii legojen jättämisestä aikuisten kiusaksi.

   Gorgodzilla on kammottavin vain kun unohdetaan Limburger.

   Poista
  2. Routa, tuo Gorgodzilla on vitsi. Väännös Gorgonzolasta, ja siksi mainintasi Limburgerista ei toimi, vaikka Chaplin olikin samaa mieltä tuosta juustosta.
   Kaikkein kamalin taitaa kyllä olla se korsikalainen juusto, jonka maahantuonti on laitonta monessakin maassa. Siis se toukkia vilisevä, josta yhdessä Asterixissakin oli juttua.

   Poista
  3. Taitaa viitata monopoly-pelin pikkutaloihin eikä legoihin.

   Poista
 3. Taitaa viitata monopoly-pelin pikkutaloihin eikä legoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin. En ole koskaan kuullut kenenkään valittavan niiden päälle astumisesta. Eihän Monopolia ole niin monessa perheessä kuin Legoja ja montako tuollaista taloa on yhtä peliä kohti. Legoja saattaa lapsiperheessä olla tuhansia. Monopolissa on myös pelinappuloita ja noppia. Talojen irrottaminen niistä tällaista vitsiä varten olisi outoa.

   Sen sijaan Legon päälle astuminen on ollut jo vuosikymmeniä perinteinen valituksen aihe. Kun aikuinen lähtee sängystään paljain jaloin liikkeelle, niin oletus on, että hän astuu Legon päälle. Kehoituksesta huolimatta lapset ovat illalla jättäneet Legot lojumaan joka puolelle, tai vaikka he olisivat koonneetkin niitä pois parhaansa mukaan, niin "aina" jää yksi huomaamatta. Ja aikuinen astuu unenpöpperössä juuri sen päälle paljalla jalalla. Klassikko.
   Ihme, että et ole tietoinen tuosta.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.