1. LK - Fingerpori rautalangasta 12.8.2023

 

Kun Heimo nousee junavaunuun, jossa lukee 1. LK hän luulee nousevansa ykkösluokan eli parhaan matkustusmukavuuden vaunuun. Osoittautuu kuitenkin, että 1. LK tarkoittaakin peruskoulun ensimmäistä luokkaa, jossa opetetaan kirjaimia ja sanojen tavutusta. Strippi 5017.

8 kommenttia:

 1. Selitit juuri mitä stripissä tapahtuu... Onko tuo kuvailutulkkaus tarkoitus esittää esim radiossa?

  Voisi vähän skarpata, kävijät kuukaudessa alle 50.000 alkuvuonna oli jopa yli 200.000 välillä, muutama vuosi sitten jatkivasti yli 70.000

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. gh, koko sivuston idea on selittää strippi.
   Eikä tuo ollut mikään kuvailutulkkaus. Tuossa selitettiin kuinka 1 lk voi tarkoittaa kahta eri asiaa. Kävijämäärä ei ole laskenut, samat käyvät täällä edelleen. Nuo isot luvut johtuivat siitä, että moni - mm minä - tuli tänne monta kertaa päivässä korjaamaan sinun tolkuttomia väitteitäsi ja tulkintojasi. Mutta sinun pahimmat harhasi jäävät nykyään ennakkotarkistukseen, niin meidän ei enää tarvitse tehdä sitä niin usein. Minäkin käyn täällä nykyään vain kerran päivässä.

   Poista
  2. gh, kerroit miksi kävijät ova vähentyneet. Sääli että nyt olisi kysymyksenä miksi kävijämäärät ovat romahtaneet, ja mitä asialle voisi tehdä?

   Poista
 2. Aikuiset kuuntelevat äänikirjoja työmatkoillaan ja koululaiset saavat oppitunteja niin koulu- kuin lomamatkoillaan.

  VastaaPoista
 3. Esim. Lisäämällä julakisujen määrää.

  Tän päivän iltasanomien strippi loistaa poissaolollaan koko sivustolta
  https://www.iltalehti.fi/fingerpori

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ymmärrä mikä tuossa muka on niin vaikeaa, se on päinvastoin helppo. Heimo selittää miehelle matkailusta ja mies tekee ohjeen mukaan.

   Voisiko hämmennyksesi johtua siitä, että tuo ei olekaan Iltasanomien strippi?

   Poista
  2. Myös tän päivän Hesarin strippi loistaa poissaolollaan täältä...

   Luulisi nyt että jokainen ymmärtää että kertsi=kertosäe=osa laulua joka toistuu 2-3 kertaa biisin aikana

   Poista
  3. gh, jos jokainen ymmärtää tuon, niin miksi ihmeessä vaivaudut tänne etsimään selitystä. Toisaalta Fingerporissa on ollut lukemattomia sellaisia, jotka sinä olet käsittänyt väärin ja vielä enemmän sellaisia, joista sinä olet tullut tänne kerjäämään selitystä. Itse asiassa tämä ketju on lähtenyt juuri siitä, että sinä et ymmärtänyt selvää vitsiä.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.