Ensimmäinen Mustanaamio - Fingerpori rautalangasta 26.8.2023

 

Mustanaamion koti on tunnetusti pääkallon muotoinen luola. Päivän stripissä nähdään kuitenkin asumuksen alkuperäinen olemus ensimmäisen Mustanaamion hankkiessa sen. Tuolloin kyseessä ei ollut pääkallon muoto vaan tavanomaisempi pään muoto, jota joko Mustanaamiot ovat muokanneet tai aika on rapistuttanut paremmin tunnettuun pääkallon muotoon. Strippi 5029.

8 kommenttia:

 1. Ei aukee... Mikä vitsi tuossa on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se, että Mustanaamion pääkalloluola ei olekaan mikään kalliosta muokattu kallo, vaan jättiläisen pää, joka on ajan myötä menettänyt pehmytkudoksensa.

   Poista
 2. Ei todellakaan aukea, nyt on vitsit vähissä...
  Mikä ensimmäinen Mustanaamio, eikös niitä ole vain yksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole. Mustanaamious periytyy. Ihmiset vain luulevat, että kyseessä on aina sama tyyppi, mutta tyyppi vanhenee ja seuraava ottaa tämän paikan.

   Poista
  2. Useita sukupolvia, joiden teoista on koottu kronikoita alkaen vuodelta 1536 ensimmäisen Mustanaamion ajalta. Mustanaamion istuimen takana hyllyssä tiettävästi kaikki kronikat sidottuina nahkakansiin.

   Poista
  3. Vähän ohi mutta, taivutetaanko se mustanaamious vai mustanaamius?

   Poista
 3. Nykyisissä seikkailuissa kuvattu Mustanaamio on järjestyksessä jo 21. sukunsa edustaja.

  Mustanaamioiden ura alkoi vuonna 1536, kun Bengalin lahdella Singh-merirosvot hyökkäsivät ensimmäisen Mustanaamion isän laivan kimppuun ja tappoivat hänet. Vain ensimmäinen Mustanaamio selviytyi hyökkäyksestä hengissä ja ajautui rannikolle. Sieltä kääpiöheimolaiset (bandarit) eli pygmit löysivät hänet. Vähän myöhemmin löytyi isän murhaaja, jonka pääkallo kädessään ensimmäinen Mustanaamio vannoi pääkallovalansa: ”Vannon taistelevani julmuutta ja merirosvoutta vastaan. Poikani ja heidän poikansa jatkavat työtäni”. Näin he ovat jatkaneet jo 21 sukupolven ajan. Muut luulevat, että kyseessä on sama mies ja niin on syntynyt nimitys: ”mies, joka ei kuole koskaan”.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.